Grmoja: Andrija Mikulić ne bi smio biti na toj funkciji, to je kompromitiran čovjek

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Povećanje cijena komentiralo se i u Saboru. Karolina Vidović Krišto predlaže da se u dnevni red sljedeće saborske sjednice uvrsti točka kojom bi Sabor obvezao Vladu da razriješi Andriju Mikulića dužnosti glavnog državnog inspektora jer je, kako kaže, on jedan od glavnih krivaca za nekontrolirani rast cijena. Nikola Grmoja kaže da će potpisati njezinu inicijativu, ali krivac je, smatra on, isključivo premijer.

Počela je za to prikupljati potpise jer, kako kaže, jedan od glavnih krivaca za nekontrolirani rast cijena u Hrvatskoj upravo je Državni inspektorat.

– Nadam se da ću prikupiti dovoljno potpisa zastupnika te putem činjenica i pritiska javnosti primorati Plenkovića da razriješi tog svog Mikulića. Svaki zastupnik koji ne podrži ovu inicijativu morat će svojim biračima objasniti zašto podupire korumpirane dužnosnike koji nanose izravnu štetu svakom hrvatskom građaninu, poručila je.

– Mi ćemo njoj to rado potpisati, dakle Andrija Mikulić ne bi smio biti na toj funkciji, to je kompromitiran čovjek, dakle, jednostavno, on ne bi smio biti glavni državni inspektor. Ali kada govorimo o krivnji zbog rasta cijena, zbog uvođenja eura, jasno je tko je odgovoran – Andrej Plenković, rekao je zastupnik Mosta Nikola Grmoja.



Komentari