GRMOJA IZAZVAO ODUŠEVLJENJE: Kad smo se već odlučili za kupnju eskadrile francuskih borbenih aviona nazovimo ju ‘Jean Michel Nicolier´

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon dugo vremena kompletan vojno-civilni vrh ujedinio se oko kupnje borbene eskadrile, odnosno francuskog Rafala, a sve to je na svom Facebook profilu komentirao i Nikola Grmoja.

U svom postu je napisao:n “Kad smo se već odlučili na kupnju eskadrile francuskih borbenih aviona nazovimo ju ‘Jean Michel Nicolier‘.”

Odmah je dobio komentare podrške od svojih pratitelja.

“Izvrstan prijedlog”, napisala je jedna pratiteljica.



“Odlična ideja. Čovjek je dao život za našu Hrvatsku”, još je jedan od komentara podrške.

Došao potpuno sam

Naime, Jean Michel Nicolier rodio se u Francuskoj 1966. godine, a Domovinski rat u Hrvatskoj gledao je na televiziji u svojoj rodnoj zemlji. Bez razmišljanja odlučio je otputovati u Hrvatsku, a majci je rekao: “Želim pomoći tim ljudima, oni me trebaju. Ja moram ići, ali vratit ću se. Ti znaš da sam ja divlja trava koja nikada ne nestaje!”

U srpnju 1991. godine, vlakom je došao u Zagreb potpuno sam. Tamo se pridružio hrvatskim obrambenim snagama. Bio je jedan od 481 stranih dragovoljaca domovinskog rata (od kojih je 72 poginulo, a 88 ih je ranjeno) iz 35 zemalja koji su branili Hrvatsku.

Iako Francuz po nacionalnosti, krajem kolovoza 1991. godine pristupio je redovima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) u Mejaškom Selu, općina Barilović kod Duge Rese. S njima je kasnije, potaknut televizijskim snimkama i nepravdom prema hrvatskim braniteljima, dragovoljno otišao braniti Vukovar.

U noći s 20. na 21. studenoga 1991. godine pogubljen na Ovčari, a njegovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni, prenosi Dnevno.hr

Komentari