Grmoja napao HDZ i premijera pa govorio o SOA-i: Plenković patetično koristi rat u Ukrajini. Misli da je on neki važan faktor na geopolitičkoj sceni

Foto: Marko Todorov/Cropix

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja u intervju za Večernji list osvrnuo se na izjave premijera Andreja Plenkovića da je oporba instrumentalizirana iz stranih centara moći te da Hrvatska ima unutarnje i vanjske neprijatelje.

Saborski zastupnik Mosta nije previše zabrinut tezama da strani centri moći orkestriraju oporbu.

“Hrvatska ima svoju tajnu službu. Neka SOA uistinu istraži tko za koga rad i tko lobira za određene partikularne interese. Mislim da razloga za strah najviše imaju u HDZ-u kad je riječ o povezanosti s ‘vanjskim neprijateljima’. Kod njih bi se našlo najviše povezanosti s ruskim kapitalom koji se reflektira i na domaće političke procese”, govori Grmoja dodajući:

“Mislim da je to Plenković rekao u potpunom očaju i strahu zbog svijesti da će ovoj Vladi ubrzo doći kraj. Plenković patetično koristi rat u Ukrajini i priča o ruskim neprijateljima, misleći pritom da je on neki važan faktor na geopolitičkoj sceni. Eto, da nije Plenković na vlasti, Rusi bi već ovladali Hrvatskom. Istinski neprijatelji su u HDZ-u koji su ruskim igračima omogućili utjecaj na strateške hrvatske resurse. Ta hobotnica seže od Agrokora pa sve do ministra Paladine. Napomenuo bih još da je kompanija PPD o kojoj se puno piše proteklih tjedana i koja je čista ruska ispostava nastala na ruskom plinu bila donator HDZ-a, a ne Mosta”.



Dotaknuo se Grmoja u intervjuu i Antikorupcijskog vijeća, gdje je Mostovac želio organizirati saslušanje upućenih u pljačku INA-e, no HDZ je kazao da je to protuzakonito.

“To su njihove udbaške metode i spinovi kojima zastrašuju ljude u Antikorupcijskom vijeću, među kojima, osim političara, sjede i neovisni stručnjaci. Pokazuju svu svoju bijedu i nemoć. Zašto HDZ onda nije promijenio saborski poslovnik kako bi učinio saslušanja legalnima? To su smiješne priče. Svi saborski odbori mogu imati saslušanja, ali evo mi baš sada ne smijemo”, govori Grmoja, koji se osvrnuo i na parlamentarne izbore.

“Most je uvijek spreman za izbore, možda je pak važnije da smo sada nakon nešto manje od desetak godina u politici zreliji i iskusniji i posve profilirani. Na izbore ćemo izaći samostalno i imat ćemo kandidata za premijera. To će biti Nino Raspudić, Marija Selak Raspudić ili Božo Petrov”, zaključio je.

 

Komentari