Grmoja: Presuda Sanaderu pokazuje da su najveće stranke stavljale osobne interese iznad države i naroda

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja za Otvoreno.hr komentirao je presudu Ivi Sanaderu za “Aferu Ina-Mol”.

“Presuda samo pokazuje da su dvije najveće stranke u Hrvatskoj zapravo predale sve ono što je važno za neku državu, poput telekomunikacija i energetike. Sve što je SDP započeo, HDZ je dovršio i obratno. Počevši od Slavka Linića i sumnjive prodaje naftnog polja ‘Bijele noći’ do Ive Sanadera i telekomunikacija”, rekao je Grmoja.

Također, napominje da je dosta takvog sustava s dva lica, misleći na HDZ i SDP.

“Vrijeme je za političke opcije koje će interese države i naroda stavljati iznad osobnih i stranačkih interesa. Nažalost, ova dva krila iste partije su nas u potpunosti devastirali i uništili”, smatra naš sugovornik.



Na pitanje mogućnosti rušenja presude na žalbenom procesu odgovara da je sve moguće.

“Imali smo situaciju da je ova presuda bila srušena, što je dovelo do toga da izgubimo međunarodne arbitraže. Kako dobiti međunarodnu arbitražu ako naše pravosuđe ruši određene presude i ako ne postoji jednoznačan stav?”, pita se Grmoja i dodaje da nema veliko povjerenje u hrvatsko pravosuđe.

“Ono što je sigurno jest da ovaj proces predugo traje i da je to trebalo puno prije okončati”, rekao je Nikola Grmoja za Otvoreno.

Komentari