GRMOJA U AKCIJI: Otvaramo razgovore s oporbom oko pokretanja inicijative za opozivom Paladine

Foto: Facebook

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja najavio je kako “otvaraju” razgovore s oporbom oko pokretanja inicijative za opozivom ministra graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine, a premijera Andreja Plenkovića nazvao je glavnim krivcem za sporu obnovu na Banovini.

“Otvaramo razgovore s opozicijom oko pokretanja inicijative za opoziv ministra Paladine”, kazao je Grmoja u srijedu na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru na temu ‘Tko je odgovoran za nestvarno sporu obnovu’.

Smatra da bi opozicija tu inicijativu mogla uputiti i prije 15. siječnja, do kada je Ustavna stanka u radu Sabora. Iako se o tome rasprava ne može održati prije tog datuma, Grmoja drži kako to ne znači da opozicija ne može ubrzati proceduru.

Za “nestvarno sporu obnovu” optužio je premijera Andreja Plenkovića koji je, kako je rekao, od potresa na Banovini imenovao tri nadležna ministra i dva ravnatelja Fonda za obnovu, a do sada je na tom području izgrađeno ukupno šest novih objekata.



“Uistinu je dobru ocjenu posla svoje Vlade dao premijer Plenković da se radi o nestvarno sporoj obnovi, a odgovornost je isključivo njegova”, kazao je “mostovac” Grmoja.

Pojasnio je da iako traže opoziv ministra Paladine, za nestvarno sporu obnovu kriv je premijer Plenković, a Plenkovića su podsjetili da je ne tako davno predlagao Paldinu iako je opozicija upozoravala kako to nije dobar izbor.

Tom inicijativom, poručio je, žele stvoriti dodatni pritisak na Vladu kako bi se neke stvari pokrenule. Upozorio je i kako je ovo treća Nova godina koju će ljudi na Banovini čekati van svojih kuća s čim se, poručio je, ne žele pomiriti.

‘Već smo se čuli s SDP-om i Suverenistima’
Podsjećajući kako im za pokretanje inicijative za smjenu ministra Paladine treba 30 potpisa saborskih zastupnika, kazao je da se do sada već telefonski čuo s kolegama iz SDP-a i Hrvatskih suverenista, a tijekom dana čuti će se i s ostalim oporbenom zastupnicima. Napomenuo je i kako je SDP sklon tome jer su i bez njihove inicijative već o tome razmišljali.

Grmoja je, upitan o tužbi Petrola, rekao da su načelno zagovornici što manjeg uplitanja države u tržišne procese ali je i činjenica da je Petrol zaradio znatna financijska sredstva na našem tržištu. Izrazio je i nadu da Petrol neće dobiti tužbu jer bi to onda koštalo i hrvatske građane.

Petrol je u Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog vladinih mjera regulacije cijena goriva danas zatvorio prodajna mjesta od 12 do 13 sati.

 

Komentari