Habijan: SDP je nekad bio jaka i respektabilna stranka, sad je u stečaju! Grbin se doveo u situaciju da kleči pred Možemo!

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan odluku stranke Možemo o samostalnom izlasku na izbore 2024. ocijenio je danas još jednom “pljuskom” predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu, za kojeg je ustvrdio da se doveo u situaciju da “kleči i moli pred Možemo”.

“SDP je dodvoravanjem Možemo, klečeći i moleći za koaliciju doveo u pitanje sebe kao stranku koja je nekada bila druga najjača opcija u Hrvatskoj, najjača oporbena stranka. Sigurno svakom članu i simpatizeru SDP-a nije lako i ne gleda na ovaj razvoj i situacije blagonaklono i sigurno im nije svejedno”, izjavio je Habijan u saboru.

“SDP je nekad bio jaka i respektabilna stranka, sad je u stečaju”
Dodao je kako je ovo “još jedna pljuska Grbinu”. “Stranka koja je u jednom trenutku bila jaka i respektabilna nalazi se praktički u stečaju i sada imamo Možemo koji se pojavljuje kao stečajni upravitelj, to je prava slika i jednih i drugih”, kazao je zastupnik HDZ-a.

Iako je istaknuo kako u HDZ-u rijetko komentiraju politike drugih stranaka i unutarstranačka preslagivanja, Habijan je ocijenio da očito svjedočimo da se oporba ne može dogovoriti tko bi bio njihov kandidat za premijera sljedeće godine na parlamentarnim izborima.



“Već neko vrijeme svjedočimo pokušaju koalicije između SDP-a i Možemo, što govori, po našem viđenju, o svjesnosti nesposobnosti, nedoraslosti u kapacitetu, u stručnosti, u infrastrukturnom i upravljačkom pogledu kod jednih i dugih”, ustvrdio je.

“Kakav god bio zakon o izbornim jedinicama, pobijedit će HDZ zato što će oporba svojim načinom, demagogijom i nekonstruktivnošću te međusobnim prepucavanjem dovesti sebe u poziciju da izgubi izbore”, zaključio je Habijan.

“Možemo je ponizio Grbina”
Zastupnik Hrvoje Zekanović (HDS), koji pripada vladajućoj većini, također je ocijenio odluku Možemo poniženjem Grbina. “Grbin je uspio SDP pretvoriti u jedno veliko ništa, čak ni jedan smiješni i mali Možemo ne želi s Grbinom”, kazao je.

“Ni zajedno ni pojedinačno Možemo ne može ugroziti aktualnu vladajuću većinu”, zaključio je Zekanović.

 

Komentari