Hajduk pobijedio u potpunosti nemoćni Rudeš, ali uz dosta mučenja

GORAN MEHKEK Cropix

Uz dosta mučenja nogometaši Hajduka su upisali pobjedu u 23. kolu HNL-a, pobijedili su Splićani u Zagrebu, u Kranjčevićevoj ulici, posljednjeplasirani Rudeš s 2-0 (2-0).

Oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Nakon što se oporavio od ozljede u splitski sastav se vratio Marko Livaja koji je u 47. minuti pogodio za 1-0, dok je sve zaključio Leon Dajaku golom u 98. minuti.

Ovom pobjedom Hajduk je održao korak s vodećom Rijekom koja ima dva boda više. Treći Dinamo za Hajdukom zaostaje sedam bodova, ali Dinamo ima dvije utakmice manje. Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednji na ljestvici te bez i jedne pobjede. Ostvario je tek četiri remija i čak 19 poraza.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Vidjela se razlika u kvaliteti

Nije dugo trebalo kako bi se vidjela velika razlika u kvaliteti ove dvije momčadi, no Rudeš je hrabro odolijevao kroz cijelo prvo poluvrijeme. Nevjerojatno je kako Hajduk između 11. i 21. minute nije realizirao ni jednu od četiri sjajne prilike. Dvije šanse je promašio Livaja, a po jednu Kalik i Pukštas.



Kroz cijelo prvo poluvrijeme Splićani su žestoko stiskali, ali do prednosti nisu došli. Novu priliku u 31. minuti je propustio Livaja, dok je u 45. minuti Hajduk napokon postigao pogodak. Pukštas je iskoristio pogrešku domaće obrane, poentirao je za 1-0, ali je VAR utvrdio zaleđe Splićana na početku te akcije.

Hajduk je ipak poveo na startu drugog dijela, u 48. minuti. Kalik je napravio jedan dio posla, a sve je okončao Livaja preciznim udarcem glavom za slavlje gostiju.

Drugih 45 minuta, kao ni vodstvo favoriziranog Hajduka, nisu promijenili sliku ni u završnici susreta. Splićani su i dalje napadali, ali su se nastavili mučiti s realizacijom. Dobru je šansu u 59. minuti imao Kalik, ali je još jednom bio neprecizan.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Hajduk dominirao u posjedu

Sve do kraja susreta Hajduk je potpuno dominirao u posjedu, brojne akcije mogle su rezultirati novim pogotkom što bi donijelo mir Hajduku u završnici, ali pogotka za 2-0 nije bilo.

U 85. minuti Rudeš je imao najbolju šansu na susretu. Vukmanović je potegnuo s 18 metara. Bio je to jak i precizan udarac, ali golman Hajduka Lučić dobrom je intervencijom spriječio šok za goste. U 95. minuti Rudeš je imao novu šansu za izjednačenje, ali je udarac Petkovića iskosa završio na okviru vrata.

Na samom kraju, u 98. minuti, Splićani su potvrdili pobjedu, a nakon lijepe solo akcije za 2-0 je zabio Dajaku.

Uvjerljiva Rijeka lagano savladala Lokomotivu: Teško stradali na Rujevici

U prvom subotnjem susretu 23. kola HNL-a nogometaši Rijeke su upisali novu pobjedu te su se učvrstili na samom vrhu ljestvice, ovaj put su na svojoj Rujevici svladali Lokomotivu s 4-0 (2-0). Uvodna dva pogotka na utakmici postigao je Bruno Bogojević koji je suparničku mrežu tresao u devetoj i 31. minuti. Na 3-0 je odličnim udarcem povećao Veldin Hodža u 86. minuti, dok je sve zaključeno golom Alena Grgića u 90. minuti.

Rijeka je tako upisala petu prvenstvenu pobjedu u nizu, dok je Lokomotiva izgubila ligašku utakmicu po prvi puta nakon kraja studenoga kada je poražena od Slaven Belupa.

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola. Od 15 sati igraju Osijek i Gorica, dok u 17.10 sati na maksimirskom stadionu u Zagrebu počinje posljednji dvoboj kola između Dinama i Varaždina.

Komentari