Hajduković: Vlada je prepustila formiranje cijena nakon prelaska na euro tržištu i bankama

Damjan Tadic / CROPIX

O neopravdanom povećanju cijena zbog uvođenja eura govorili su Socijaldemokrati na konferenciji za novinare. Poručuju da su crne liste za one koji su zaokružili cijene na štetu građana predložili su još prije 6 mjeseci, te da je Vlada kriva za ovo što se događa jer nije djelovala na vrijeme.

– Vlada je prepustila formiranje cijena nakon prelaska na euro tržištu i bankama. To je isto kao da ostavite kokošinjac lisici da ga čuva. Da sam zločest rekao bih da to nekom odgovara, ali to neću reći. Očito je da je previše toga prepušteno slučaju, rekao je Domagoj Hajduković, potpredsjednik Socijaldemokrata.

– Pogrešnom poreznom politikom strani trgovački lanci su profitirali na hrvatskim građanima, a sada nastavljaju profitirati i to je neprihvatljivo. Zato smom u klubu SD predložili i opet predlažemo da se kao u mnogim eu zemljama uvede stup strama, crvna lista za sve ekstraprofitere na koži građana u uovoj godini. S druge strane da se razmisli uvođenje poreza na ekstraprofit za sve one koji su ekstraprofitirali od uvođenja eura, poručio je Davor Bernardić, međunarodni tajnik Socijaldemokrata.



Komentari