HAK: Magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a na A3 se pojavio pješak

Ilustracija

Za danas, 26. kolovoza HAK je upozorio na smanjenu vidljivost zbog magle te moguće gužve, a na autocesti A3 uočen je i pješak zbog čega mole za dodatan oprez.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti a promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Pješak na autocesti A3 između čvora OTOK SVIBOVSKI i čvora RUGVICA u smjeru Lipovca. Molimo vozače za dodatan oprez.

Tijekom dana očekuje se i pojačan promet na prilazima turističkim središtima, osobito na Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu i Istarskom ispilonu, na pojedinim dionicama državnih cesta i autocesta, graničnim prijelazima, povremeno u trajektnim lukama i pristaništima, a zastoji su mogući na cestama gdje traju radovi.



Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu je trajektna linija Dubrovnik-Lopud-Suđurađ dok ostale linije plove redovito.

Zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Privremena regulacija prometa je kao i dosad na četiri mjesta na autocestama. Na A1 Zagreb-Split-Ploče, do 31. kolovoza između 20:00 i 07:00 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 min) se obustavlja promet na čvoru Žuta Lokva.

Na A3 Bregana-Lipovac do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 km/h. pPrivremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji.  Također zbog radova na nadvožnjaku Rugvica između 49.+400 km i 49.+600 km vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

Na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Iz HAK upozoravaju i da je uprometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista te da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Također upozoravaju i bicikliste, mopediste i motociklista na poštivanje prometnih propisa.

Komentari