HAK UPOZORAVA Pojačan je promet na cestama u smjeru mora. Na ovim mjestima se stvaraju kolone

Twitter

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Povremene kolone i zastoji mogući su u blizinama odmorišta, na naplatnim postajama te na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.



Zbog održavanja triatlona županijska cesta (ŽC 5051) kroz Preluk (Rijeka) bit će zatvorena danas od 9 do 20,30 sati. Sjevernim trakom prometnice između stanice za tehnički pregled vozila i Opatijskog zavoja vozit će se jednosmjerno.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum, poručili su iz HAK-a.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć, navode iz HAK-a.

Komentari