HDZ opleo: Urnebesna Sandra Benčić krivotvori brojke. U nemoći nastoji utješiti sebe

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

HDZ osvrnuo se na nedavnu izjavu saborske zastupnice s premijerskim ambicijama, Sandre Benčić (Možemo). Podsjetimo, ona je u nedavni izjavama za medije istaknula kako HDZ, prema rejtingu stranka, gubi svoju popularnost. Iz vladajuće stranke pak tvrde kako Benčić ne barata točnim podacima te sve nazvali ”zavarivanjem birača”.

Objavu HDZ-a na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Urnebesna Sandra Benčić krivotvori brojke. U nemoći nastoji utješiti sebe, a zavarati birače. ‘HDZ je godinu prije imao 30 posto, a sada su na samo 25 posto. Što nije mali pad. Nije točno da oporba svojim akcijama ne utječe na rejting HDZ-a – lupila je u nedavnom intervjuu za Večernji list.

‘Da vidimo taj HDZ-ov nemali pad’!
Pa da vidimo taj HDZ-ov ‘nemali pad’! Prema zadnjem Crobarometru NOVA TV (rujan 2023.), naša stranka uživa povjerenje 29,9 posto građana Hrvatske. Godinu prije (rujan 2022.) bili smo 28,1 posto. Dakle, to ne da nije ‘pad’, kako unezvjereno podvaljuje gđa Benčić, nego je to – rast! I to od 1,8 posto.



U istom je razdoblju platforma NE Možemo, unatoč potopu konkurentskog SDP-a, tavorila između 8,4 i 9,0 posto – više nego tri puta slabija od nas. ‘Možemo’ samo poželjeti da oporba, jalova kakva jest, i dalje tako ‘utječe na rejting HDZ-a’!

Gđi Benčić istina očito nije jača strana. No možda ipak nije svjesno lagala? Možda se samo zabunila kao i kad joj je obrt 44 puta završio u blokadi? Možda je u uzbuđenju i nervozi pomiješala Crobarometar s drugom anketom na drugoj TV – s CRO Demoskopom RTL.hr?
Pa da i tu, zlu ne trebalo, provjerimo njezinu tvrdnju o ‘padu HDZ-a’! Prema zadnjem CRO Demoskopu (listopad 2023.) imamo rejting od 25.6 posto. A godinu prije (listopad 2022.) bili smo na 24,2 posti. Što nije ‘pad’, nego opet rast. Od 1,4 posto.

‘Neka oporba nastavi utjecati na naš rejting’!
Ako dodatno promotrimo rezultate RTL-ove ankete, vidjet ćemo da su možemosi na godišnjoj razini porasli za samo 0,8 posti, puno manje od HDZ-a, dok su istodobno najveći gubitnici bili SDP (s minusom od 1,1 posti) i Grbinovi provokatori pod nazivom MOST (-1,0 posto).
Zbilja, neka oporba nastavi utjecati na naš rejting!”, naveli su iz vladajuće stranke.

Podsjetimo, sljedeća godina (2024. op.a) izborna je godina u kojoj će hrvatski građani na izborima birati predstavnike Hrvatskog sabora, predsjednika/cu Republike te zastupnike Europskog parlamenta, stoga se već sada govori o super izbornoj godini koja će zasigurno biti najbolji pokazatelj čije politike građani podržavaju, a čije ne.

Komentari