HDZ: Sitni Milanović zavidnik protivi se povećanju plaća

Tom Dubravec/Cropix

Iz Hrvatske demokratske zajednice odgovorili su nakon istupa predsjednika Zorana Milanovića u današnjoj izjavi novinarima.

Podsjetimo, Milanović je, nakon izlaganja na panelu vezano uz deset godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji, odgovarao na novinarska pitanja. Jedno je bilo vezano uz najavljenu poreznu reformu i činjenicu da se planira ukinuti prirez.

– Nisam opozicijski političar, analitičar, nisam kandidat za premijera, niti ću biti. To nije moj posao. Dao bih se kladiti da je to vokabular partijske škole u Kumrovcu, priča “plasiraju se teze. Ljudi govore, argumentiraju, razgovaraju. Porezna politika ne može biti “uzmem ti na ćupriji, vratim ti na mostu” i napravio sam ti dobro djelo. A uvalio sam u probleme lokalnu samoupravu.

Iz HDZ-a pak komentirali su njegovu izjavu.



– Očekivano, sitni zavidnik Milanović protivi se novom povećanju plaća građana jer će time postati još vidljivije koliko je njegov premijerski mandat bio očajan. U Milanovićeve i SDP-ove četiri godine, prosječna je plaća porasla za samo 2.8%, a u mandatu PVRH Andrej Plenković za više od 50%! Pritom ne računamo novo podizanje primanja nakon 6. kruga porezne reforme naše Vlade. Milanović ujedno već izlizanom forom “napadni da ne budeš napadnut” pokušava opravdati svoje omiljene ortake, a nesposobne gradonačelnike, posebice posrnulog Ivicu Puljka, poručili su na Facebook stranici Hrvatske demokratske zajednice.

Komentari