HDZ u problemima na lokalnoj razini: Šef pulskog HDZ-a dao ostavku na sve dužnosti, a raspao se i dio županjskog HDZ-a

HDZ

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Pule na lokalnim izborima i šef lokalnog HDZ-a Petar Ćurić dao je ostavku na sve stranačke dužnosti. Ćurić se za takav potez odlučio iz osobnih razloga. 

“To znači da Ćurić nije ni kandidat HDZ-a za gradonačelnika Pule pa će stranka u što kraćem razdoblju imenovati povjerenika za Pulu i izabrati novog kandidata za gradonačelnika. Ćurić se na taj potez odlučio iz osobnih razloga. Moram priznati da me ova odluka zatekla, ali istodobno poštujem njegovu odluku”, izjavio je novinarima predsjednik istarskoga Županijskog odbora HDZ-a, Anton Kliman.

Kliman je također rekao kako će u skladu sa Statutom u idućih nekoliko dana osnovati povjerenstvo i imenovati povjerenika za Pulu, koji će zatim izabrati HDZ-ova kandidata za pulskoga gradonačelnika, piše Telegram.

Gotovo identična situacija u županjskom HDZ-u 

Dio članova županjskog HDZ-a odlučio je istupiti iz stranke i na predstojeće lokalne izbore izaći s neovisnom listom. Predvodit će ih Damir Juzbašićravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe RH, koji je prije dva tjedna podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Županje i koji je na današnjoj konferenciji za medije najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Županje.



Juzbašić, koji je inače na unutarstranačkim izborima u studenom dobio povjerenje za vođenje stranke, ranije je pojasnio kako stranku napušta zbog unutarstranačkih previranja, a danas je o svom potezu detaljnije govorio. Kazao je kako mu je grad draži “od bilo koje fotelje” te poručio : “Kanimo na predstojećim lokalnim izborima ostvariti pobjedu i preuzeti vođenje Županjom”.

Rekao je i kako je HDZ dio njegovog identiteta, svjetonazora i odrastanja, ali kako se nije mogao pomiriti s činjenicom da je, nakon što je premoćno pobijedio aktualnog županjskog gradonačelnika Davora Miličevića na unutarstranačkim izborima, županijsko vodstvo stranke stalo na stranu poraženog kandidata, piše Telegram.

Komentari