Herman Vukušić povlači se iz utrke za gradonačelnika: U svjetlu hrvatske političke kaljuže, gdje je zabijanje ‘noža u leđa’ uobičajena pojava, novi politički trendovi i svježina komunikacije s biračima ništa ne vrijede

Kandidat nezavisne stranke ‘Agrameri’ za zagrebačkog gradonačelnika, dr. Herman Vukušić, psihijatar s Klinike za psihološku medicinu KBC Zagreb, povlači se iz gradonačelničke utrke, a kako doznaje portal Direktno.hr. 

“Dragi prijatelji, kako stari, tako i novi, kao i svi moji simpatizeri na brojnim društvenim mrežama, ovim putem moram vam priopćiti jednu, možda čak i tužnu vijest. Povlačim se iz utrke za gradonačelnika Grada Zagreba”, rekao je dr. Vukušić.

Vukušić smata kako je izdan od strane onih koji su kritizirali njegovo ‘razotkrivanje’ Otta Barića koji je prvo bio kandidat ua gradonačelnika Zagreba, da bi na kraju završio kao kadidat za zamjenika Jelene Pavičić Vukičević.

”Kao što Cezar nije znao da će ga Brut izdati, tako niti ja nisam očekivao da će me izdati moji Zagrepčanci, pardon Agrameri. Sve je krenulo nakon što sam javno počeo kritizirati ‘politički salto’ Otta Barića jr. koji je trebao biti prvi kandidat Agramera za gradonačelnika Grada Zagreba, pa je nakon svojeg ‘odustajanja’ završio kao zamjenik Jelene Pavičić Vukičević.



Umjesto da podrže moje razotkrivanje amoralnih pojava u hrvatskoj politici, neki su se od mojih Agramera stubokom usprotivili prozivanju Barića juniora opravdavajući to raznim ‘dogovorima’ za budućnost??? Nedugo potom počeo sam dobivati informacije da isti skupljaju potpise, ali ne za mene, već za neke druge kandidate- bliske već spomenutom Ottu-, a potpisi za moju kandidaturu postali su predmetom ucjene spram mene osobno.

U isto vrijeme moj kreativni tim i ja postali smo regionalne zvijezde na društvenim mrežama zahvaljujući promidžbenom spotu koji je pomaknuo horizonte političke promidžbe u Hrvatskoj i šire. Isti je u osam dana, bez jake plaćene propagande, pogledalo gotovo 300.000 ljudi, prenesen je na 17 regionalnih portala, a pozitivne komentare dobio je u analizi vodećih nacionalnih televizijskih kuća”, govori dr. Vukušić.

Na pitanje portala Drektno.hr osjeća li se razočarano situacijom u kojoj se našao dr. Vukušić odgovora:

”Pa čak i ne pretjerano, jedino što sam želio je da kreativnost mojih mladih suradnika dođe do što većeg broja mlade populacije i potakne ih na politički angažman, ali je to spriječeno zbog sitnih političkih trgovinica, koje, nažalost karakteriziraju hrvatsku političku scenu već desetljećima.

Međutim, u svjetlu hrvatske političke kaljuže, gdje je zabijanje ‘noža u leđa’ uobičajena pojava, novi politički trendovi i svježina komunikacije s biračima ništa ne vrijede. Meni je satisfakcija to što su pravi Zagrepčani, a pri tome ne mislim samo na one koji su to postali rođenjem, željeli jednu istinsku ‘zagrebačku ekipu’ i to je nešto što će mi ostati kao draga uspomena za cijeli život, kao i namjera da i dalje potičem mlade generacije na glasanje i politički angažman.

To mogu promijeniti samo mlade generacije i u tom smislu mi ćemo nastaviti djelovati kroz više platformi, političkih i nevladinih”, kaže Vukušić.

Vukušić svojim ‘bivšim prijateljima’ za koje smatra kako su ga izdali poručuje kako to ‘ide na njihovu dušu’.

”Za sve one koje su me izdali, kao dobronamjeran čovjek i kršćanin mogu samo reći: vama na dušu, moji bivši prijatelji. Niste prvi koji ste me izdali, ali nadam se, nakon ove lekcije, nije me sram iskreno to reći, da ste zadnji koji ste to učinili. Sve posljedice ove izdaje ostavljam vašoj savjesti, bivši prijatelji, jer smo zajedno mogli utjecati na ishod ovih važnih izbora.

Ja sam znao od početka da ne mogu postati gradonačelnik Zagreba, jer nisam umrežen strateški s vodećim strankama, niti imam takvu veliku financijsku potporu, ali nisam bio nerealan kada sam vjerovao u ulazak u Gradsku skupštinu, što bi se i dogodilo da nije došlo do ove izdaje.

Kao što sam rekao u jednom razgovoru: živim za svoju obitelj, posao, prijatelje, roditelje, pacijente i voljeni Zagreb.

Ja se, dragi bivši prijatelji, imam čemu vratiti i pogledati ujutro u ogledalo. Možete li to i vi?”, poručio je dr. Vukušić za Direktno.hr.

Komentari