Heroj koji je spasio Trnje od poplave poručio Bandiću: ‘Te si novce zabije v r*t’

Tihomir Blagus (54) je, u zagrebačkom naselju Trnje, zajedno sa susjedima u noći kada je Zagreb pogodila poplava, provalio u objekt Hrvatskih voda, odnosno otvorio odvodni kanal prema Savi kako bi spriječio da bujica pogodi naselje.

Tada je priveden, ali ne zbog provale u objekt, izvijestila je policija, već zbog ometanja očevida i vrijeđanja policajaca.

Iako je od Hrvatskih voda ”zaradio” kaznenu prijavu, njegovi susjedi, a i oni šire, smatraju ga herojem jer im je spasio kuće koliko god je to bilo moguće.

Stoga mu susjedi i dalje daju podršku pa je na Facebook-u osnovana grupa ”Trnje – na posljednjoj liniji obrane”.



”Tihomir Blagus, čovjek koji je obranio ne samo Trnje, nego i širi centar Zagreba od još veće katastrofe uzrokovane poplavom oborinskih voda, i koji je za ‘nagradu’ od Hrvatskih voda dobio kaznenu prijavu po kojoj mu prijeti do godine dana zatvora, ovih dana, dok se gospoda direktori brčkaju po moru, sam svojim rukama obnavlja kuću koja je devastirana.

SAM, jer nema novaca da plati majstora od svoje skromne plaće i mizerijom od penzije koju ima njegova 80-godišnja majka.

Nitko od nadležnih ga nije ni pitao da li mu treba pomoć? Nitko. I ne samo Tihomira.
Jučer je od ljudi iz Mjesnog odbora dobio informaciju da Bandić nudi ‘velikodušnih’ 2.500 kuna pomoći.

Naravno, Tihomir je kao što bi i većina nas napravila, poručio da si te novce ‘zabiju v rit”’, napisali su u subotu u grupi.

 

Komentari