HNS BiH izrazio žaljenje zbog otkazivanja posjeta predsjednika Milanovića BiH

Foto: Hrvatski narodni sabor BiH

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH izrazio je žaljenje zbog otkazivanja posjeta predsjednika Zorana Milanovića središnjoj Bosni ocjenjujući da su višemjesečna napetost i političke krize, govor mržnje i sukobljavanja stvorili nesigurno ozračje u toj zemlji.

“Hrvatski narodni sabor (HNS) iskazuje žaljenje zbog otkazanog posjeta predsjednika Republike Hrvatske Milanovića. Nažalost, zbog sveukupne situacije i pojačanog govora mržnje u Bosni i Hercegovini razumijemo ovakav potez”, stoji u priopćenju HNS-a BiH.

Hrvatski predsjednik je iz sigurnosnih razloga otkazao posjet Bosni i Hercegovini, objavio je jutros Ured predsjednika. HNS BiH ističe kako je Republika Hrvatska prijatelj BiH te da razumije događanja u toj zemlji. Sugerirali su da je poremećeno ukupno ozračje zbog kulminacije političkih kriza koje se održavaju i na sigurnost zemlje. Iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji, pozvali su na pojačanu budnost agencija BiH zaduženih za sigurnost, a od političara da zaustave s eskalacijom krize i prestanu s govorom mržnje te retorikom koja potiče na sukobe.



Komentari