Horor u centru Praga: U pucnjavi na sveučilištu 11 mrtvih i 24 ranjenih, napadač ubijen

Guliver

Na sveučilištu u centru Praga došlo je do pucnjave. Češka policija je objavila da ima mrtvih i ranjenih. Pucnjava se dogodila na Filozofskom fakultetu Karlovog sveučilišta, što je potvrdila i glasnogovornica tog fakulteta. Na snimci s mjesta događaja vide se ljudi koji, okruženi policajcima, s podignutim rukama istrčavaju iz zgrade Filozofskog fakulteta. Prema pisanju agencije Aktu.cz, napadač je koristio dugačko oružje s optikom.

Na terenu su brojne spasilačke ekipe, a iz policije mole građane da se ne zadržavaju u neposrednoj blizini i ne izlaze iz kuća. Kompletan Trg Jana Palacha i okolica su potpuno blokirani, rekli su iz policije.

15 osoba umrlo, 24 ozlijeđenih

Prema posljednjim informacijama s terena 15 osoba i počinitelj su umrli na licu mjesta. Ozlijeđene su najmanje 24 osoba.

Ministar šokiran užasnim događajem

Jan Lipavský, češki ministar vanjskih poslova, rekao je da je “šokiran užasnim događajem na Filozofskom fakultetu Karlovog sveučilišta”.



“Moja sućut obiteljima žrtava. Mislim na ozlijeđene, njihove najmilije, učenike i sve koji su pogođeni ovim užasnim činom”, dodao je.

Komentari