HOROR U NJEMAČKOJ! U pucnjavi u crkvi Jehovinih svjedoka u Hamburgu najmanje 7 ubijenih i 25 ranjenih

Foto: Twitter

U Hamburgu je večeras oko 21 sat došlo do masovne pucnjave, ubijeno je više ljudi. Policija je na Twitteru objavila da je u tijeku opsežna operacija u području Alsterdorfa. Bild piše da je najmanje 7 mrtvih.

Situacija je još uvijek prilično nejasna, ali Hamburger Morgenpost javlja da je na mjestu zločina, kako navode, crkvi Jehovinih svjedoka, pronađeno najmanje 6 mrtvih te 7 teško ozlijeđenih i 18 lakše ozlijeđenih.

Na mjestu događaja su vozila hitne pomoći, a njemačka policija traga za napadačima, javljaju njemački mediji.

Svi mrtvi imaju rane od vatrenog oružja



Navodno je jedan ili više napadača pucalo na događaj koji su organizirali Jehovini svjedoci. Trenutno nije jasno je li počinitelj u bijegu ili je među mrtvima.

“Svi mrtvi imaju rane od vatrenog oružja”, rekao je glasnogovornik policije. Novinar dpa na licu mjesta izvijestio je o velikom kontingentu specijalnih policijskih snaga. Spasioci su iznosili ljude iz zgrade koja pripada Jehovinim svjedocima. Točna pozadina zločina još je potpuno nejasna, javlja njemački RTL.

Upozorenje poslano na mobitele

Njemačka policija odmah je poslala upozorenja na mobitele u kojima je napisano: Molimo Vas da kao sudionik u prometu vozite što je moguće dalje od zabranjenog područja. U opasnom području ostanite gdje jeste i za sada ne izlazite van. Slijedite upute hitne službe. Vozite oko zahvaćenog područja što je dalje moguće. Odmah se sklonite u zgradu. Privremeno primite ranjive osobe. Pomozite djeci i ostalim potrebitima, ali bez ugrožavanja sebe. Upozorite druge osobe da spriječe pristup opasnom području. Ako ste primijetili bilo kakve relevantne informacije, obavijestite policiju (110). Koristite telefon samo u ekstremnim hitnim slučajevima kako biste izbjegli prekide linija. Saznajte u medijima, primjerice na lokalnom radiju. Javit ćemo kad opasnost prođe.”

Poruka upozorenja hamburških vlasti stigla je na sve mobilne telefone u regiji

S novim sustavom prijenosa stanica, hamburške vlasti upozoravaju na moguće odbjegle počinitelje nakon ispaljenih smrtonosnih hitaca: “Odmah potražite zaštitu u zgradi” ”

Hamburške vlasti također koriste novi sustav prijenosa stanica kako bi upozorile na moguće počinitelje koji su pobjegli nakon smrtonosnih hitaca.

 

Komentari