Hrebak prozvao župana zbog uhljebljivanja, stigao mu odgovor iz SDP-a

Ranko Suvar / CROPIX

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u četvrtak je objavio priopćenje kojim je odgovorio na optužbe SDP-a vezane uz bivšeg vijećnika Crnomarića iz redova HSLS-a.

Naime, Igor Crnomarić je u rujnu prijetio zaposleniku gradske uprave, a prije nekoliko dana skrivio je prometnu nesreću, pri čemu je na alkotestiranju imao 1,7 promila alkohola u krvi.  Rekao je da je vijećnik dao ostavku te da je provedena hitna procedura u kojoj je izabran novi vijećnik.

Hrebak prepolovio prirez u Bjelovaru na 6 posto, prozvao SDP



Međutim, dodao je da prozivke predstavnika gradskoga i županijskog SDP-a smatra panikom u njihovim redovima zbog velike afere  gradskoga SDP-a. Radi se, smatra Hrebak i pokušaju da zataška sumnjive radnje i mogući kriminal na Bjelovarskom sajmu na kojemu štite svojeg čovjeka.

“Riječ je o aktualnoj velikoj aferi gradskoga SDP-a u pokušaju zataškavanja sumnjivih radnji i potencijalnog kriminala na Bjelovarskom sajmu na kojem štite svog čovjeka, o čemu su izvještavali i nacionalni mediji. Isto tako, SDP želi prikriti i nedavno političko zapošljavanje predsjednice Gradskog odbora SDP-a Vanje Posavac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te ono o čemu bruje gradski kuloari, a vezano je uz zapošljavanje predsjednika Županijskog ogranka SDP-a Tihomira Jaića u jednoj županijskoj instituciji”, piše Hrebak.

“Postavlja se pitanje jesu li SDP-ovci sve ovo izborili političkim ucjenama prema županu Bajsu, je li ovo ‘normalna’ i ‘antikorupcijska’ Hrvatska u koju se zaklinju Milanović i Bernardić ili sve samo žulja činjenica da je Bjelovar najtransparentniji grad u Hrvatskoj lišen svega što rade lideri bjelovarskog SDP-a” stoji u Hrebakovoj izjavi navedenoj u dopisu.

High-tech tvrtka Combis otvara ured u Bjelovaru

Odgovor SDP-a 

Župan Bajs je rekao da će se očitovati nakon što pročita priopćenje. S druge strane, šef županijskog SDP-a Tihomir Jaić, za kojeg je Hrebak nekoliko puta u posljednjih nekoliko dana javno natuknuo kako ga Bajs kani zaposliti u jednoj županijskoj ustanovi, oglasio se preko portala klikni.hr.

Jajić je rekao kako se zaista javio na natječaj za radno mjesto u JURA-i – Javnoj ustanovi Razvojna agencija BBŽ. No, tvrdi kako to nije jedini natječaj za posao na koji se javio ovih dana.

“Javio sam se za posao na četiri različita mjesta, a vidjet ćemo hoću li i gdje dobiti posao. No, činjenica je da je danas, 19. prosinca, Tihomir Jaić još uvijek zaposlen u tvrtci Jaić Consulting, privatnoj tvrtci koju ima od 2007. godine. Ja još nikada nisam radio u državnoj firmi ili lokalnoj upravi, za razliku od Hrebaka koji cijeli život radi u državnoj upravi”  – rekao je Jaić za Klikni.hr, dodajući kako niti u jednom trenutku o mogućem zaposlenju nije razgovarao sa županom Bajsom.

Jaić ističe i kako bi Hrebak, kao bivši zaposlenik MUP-a, trebao znati kako je dužan bilo kakva saznanja o nezakonitostima prijaviti nadležnim službama.

Komentari