Hrvat uhićen u ogromnoj zapljeni kokaina u Belgiji: Diplomirani ekonomist ‘pao’ s 2,7 tona droge

Foto: Guliver

Belgijska specijalna jedinica federalne policije prije tjedan dana uhitila je 36-godišnjeg Zagrepčanina po imenu T.Š., inače diplomiranog ekonomista koji je u Hrvatskoj vodio nekoliko tvrtki.

Sumnjiči ga se da je, zajedno s grupom osoba različitih državljanstava, unio u Belgiju rekordnih 2,7 tona kokaina, piše Jutarnji list.

Akcija se odvila prilikom racije u skladištu gdje je kokain bio skriven u jutene vreće, a prije toga je bio istovaren iz kontejnera na luci u Antwerpenu. Policija je uspješno zaplijenila drogu, a oko dvadesetak osoba, uključujući T.Š.-a, su uhićene i pritvorene.

Belgijansko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv svih uhićenih.



Ovo je najveća pojedinačna zapljena kokaina za koju se ikada sumnjičio hrvatski državljanin. Uz 36-godišnjeg T.Š. Uhićeni su državljani Belgije, Nizozemske, Armenije, Latvije, Maroka i Ukrajine.

Racija u luci
Belgijska policija nije objavila detalje uhićena, ali poznato je da je kontejner s sumnjivim sadržajem otkriven dok je još bio u luci u Antwerpenu, gdje su policajci čekali da netko dođe po njega.

Nakon što je kontejner prevezen u skladište, policija ga je opkolila i ujutro prošlog ponedjeljka izvršila raciju. Prilikom istovara droge, pronašli su ukupno 11 muškaraca i jednog maloljetnika, među kojima je bio i T.Š.

Prema neslužbenim informacijama, hrvatska policija je obaviještena o uhićenju T.Š.-a od strane belgijskih kolega, no nije jasno je li hrvatska policija sudjelovala u samoj akciji koja je rezultirala zapljenom. T.Š. je u Hrvatskoj do sada bio poznat kao osoba koja nije imala kaznene ili prekršajne prijave te je vodio nekoliko manjih tvrtki. U svojoj mladosti, također je bio uspješan nogometaš koji je sudjelovao na nekoliko turnira.

Komentari