Hrvatima koji su uhićeni u Zambiji odobrena jamčevina, branit će se sa slobode

Foto: Marko Miscevic / CROPIX

Uhićeni Hrvati u Zambiji, koje se tereti za trgovinu djecom, u utorak u devet sati izašli su pred sud, gdje je odlučeno da će se pustiti iz pritvora kako bi se mogli braniti sa slobode, prenosi Direktno.hr

Osmero Hrvata optuženih u Zambiji za trgovinu djecom u utorak ujutro po hrvatskom vremenu ponovno su izišli na sud, gdje im je sutkinja Jene Bwalya odobrila da se brane sa slobode.

Morat će ispuniti nekoliko uvjeta da bi se branili sa slobode. Trebat će platiti jamčevinu u iznosu od 20.000 zambijskih kvača, odnosno otprilike 1000 dolara, regulirati privremenu boravišnu dozvolu te će putovnice morati ostaviti u imigracijskom uredu.

Podsjetimo, uz osmero hrvatskih državljana optuženih za trgovinu djecom u Zambiji, koji su se u prošli petak na sudu izjasnili da nisu krivi ni po novoj optužnici, optužena je i viša službenica tamošnjeg imigracijskog ureda.



Četiri hrvatska para optužena su za kazneno djelo trgovine djecom u pokušaju sukladno čl. 3A st. 1. i čl. 12. zambijskog Zakona protiv trgovine ljudima, ranije je priopćio je MVEP. Ovaj put je podignuta optužnica i protiv Zambijke Glorie Sakulenge, službenice imigracijskog ureda u zračnoj luci Ndola. “U optužnici se navodi da je Sakulenga u prosincu s četiri hrvatska para bila suučesnica u trgovini četvero djece u dobi od jedne do tri godine”, piše AP.

 

Komentari