‘HRVATSKA MEĐU 15 NAJRAZVIJENIJIH U EUROPI’ Plenković: Ako ne znaju to dešifrirati, neka odu na internet pa pogledaju

Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanosti otvorenja Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće u Osijeku.

Uz predsjednika Vlade je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Premijer je dao izjavu za medije, odgovorio je na pitanje kako to da smo među top 15 najrazvijenijih zemalja u Europi.

“Govorim to već dva mjeseca, ako ne znaju dešifrirati, neka odu na internet pa pogledaju koje su to zemlje NATO-a, u Schengenskom prostoru, nema tu novosti, stvar je poznata na internetu”, rekao je i pohvalio se vladinim reformama.



“Odgovornim financijama, strukturnim reformama i osiguravanjem sredstava za razvoj, stvorili smo pretpostavke da četvrto desetljeće hrvatske samostalnosti bude ono u kojemu dostižemo prosjek standarda razvijenih zemalja. To je za one koji žele znati više”, kaže premijer.

Zatim je govorio o najavi poskupljenja.

“Analizirali smo najave za poskupljenja, moramo realno postaviti stvari, Vlada je isplaćivala plaće privatnicima tijekom covida, regulirali smo cijene energenata, svatko je plaćao jeftiniju struju, plin i benzin zahvaljujući odlukama Vlade. Mnogi plaćaju milijunske iznose manje za struju od ovih što najavljuju poskupljenja. Sada je manja cijena plina, struje, energenti nam se ne čine da bi trebalo doći do značajnog porasta cijena. Ministarstva rade na mjerama nakon 1. travnja, razgovarat ćemo s gospodarskim subjektima koji imaju te najave”, rekao je.

Plenković je govorio i o državnim obveznicama.

“Prilika je da se uloži u državnu obveznicu, bolji uvjeti nego držane štednje na banci”, rekao je i na opasku da je potpredsjednik Vlade rekao da neće kupovati državne obveznice te šalje li to lošu poruku, odgovorio:

 

“Ako neće slušati njega, neka slušaju predsjednika Vlade. Ja hoću, ministar financija hoće. Ovo je pokazna vježba reputacijske snage Hrvatske”, odgovorio je Plenković te otkrio čega će se odreći u korizmi.

“Što manje jesti!”.

 

Komentari