HRVATSKA REGIJA MEĐU TRI NAJBOLJE NA SVIJETU! Ogromno priznanje za Međimurje: ‘Ovo je rezultat truda, rada i zalaganja svih stanovnika’

Foto: Green Destinations Award

Međimurje je na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu dobilo Green Destinations Award, najznačajnije priznanje za svoj turizam.

Riječ je o tituli kojom se mogu pohvaliti samo tri regije u svijetu.

Za razliku od mora, gdje apartmanizacija radi svoje i gdje je teško naći komad neoskvrnute prirode, Međimurje se ponosi svojim zelenilom i sve brojnijim sadržajima.

Ovo priznanje znači i veći broj turista u Međimurju. Sretne vijesti svojim Međimurcima je podijelio župan Matija Posavec.



“Na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, Međimurskoj županiji dodijeljena je još jedna prestižna nagrada kojom je prepoznat trud, rad i zalaganje svih njenih stanovnika. Oznakom Green Destination (Zelena destinacija) za održivost turizma, Međimurje je postala prva regija u Hrvatskoj i četvrta na svijetu (na razini regije) koja je pristupila tom certificiranju, te uspješno zadovoljila zahtjevne kriterije”, stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

https://www.facebook.com/zamedjimurje/posts/727577469128987

“Certificiranje donosi niz dobrobiti od povećavanja vidljivosti na turističkom tržištu, uvrštavanjem destinacije u svjetske vodiče i prezentacije na velikim turističkim sajmovima čime se jača konkurentnost, do razvijanja inovativnih ekoloških rješenja, postizanja nižih operativnih troškova u turizmu te zadovoljnijih gostiju. Ovo veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada, zalaganja svih stanovnika Međimurja.

Ovo je nagrada svih onih koji neumorno i predano brinu o uređenosti svog zavičaja, zaštiti okoliša, čuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, sve naše strategije razvoja turizma usmjerene su u održivost, promociju bogatih prirodnih vrijednosti između Mure i Drave, revitalizaciji kulturne baštine, naše povijesti, kvalitete enogastronomije i lokalnih proizvoda, i svega što daje snažni identitet Međimurja. Ovim vrijednim priznanjem to je prepoznala struka na svjetskoj razini”, napisao je župan, prenosi Dnevno.hr

 

Komentari