Hrvatska vojska u potrazi za časnicima zdrastvene službe: trebaju liječnike, veterinare i farmaceute

Foto: Đuro Đaković

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je javni natječaj za prijam deset kandidata za časnike zdravstvene službe u Oružane snage Republike Hrvatske.

Riječ je o sedam doktora medicine (doktori opće medicine ili specijalisti medicine grana), dva doktora veterinarske medicine i jednog magistra farmacije.

Zainteresirani kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. Zakona te ne mogu biti primljene osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona.

Kandidati doktori veterinarske medicine i magistri farmacije mogu imati najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. godine.



Dobno ograničenje ne odnosi se na kandidate koji su doktori medicine i koji imaju završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok, odnosno kandidati koji su doktori medicine i koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok moraju biti vojni obveznici u skladu sa Zakonom o obrani.

Kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili vojni rok bit će upućeni u listopadu 2021. na dragovoljno vojno osposobljavanje.

Prije upućivanja na osposobljavanje kandidati prolaze posebni odabirni postupak.

Odabrani kandidati za časnike bit će upućeni na Temeljnu časničku izobrazbu u studenom 2021. godine. Nakon završene časničke izobrazbe kandidati će biti primljeni u djelatnu vojnu službu, bit će im dodijeljen časnički čin i bit će raspoređeni na časničke dužnosti u skladu s potrebama službe u postrojbe Oružanih snaga na području Republike Hrvatske.

Informacije o prijavama potražite na poveznici.

Komentari