Hrvatski judo savez otkazao Europski kadetski kup

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/ilustracija

Hrvatski judo savez zbog koronavirusa je otkazao Europski kadetski kup koji se 7. i 8. ožujka trebao održati u Zagrebu i na kojem je trebalo nastupiti više od 850 natjecatelja iz 40 zemalja.

“Sigurnost i zdravlje natjecatelja, trenera, sudaca i svih drugih prisutnih je uvijek na prvom mjestu. Iako smo napravili sve što je u našoj moći te smo u brojnim segmentima organizacije učinili i dodatne iskorake, uputa nadležnih institucija je bila jasna te smo bili primorani otkazati Europski kadetski kup,” rekao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza.

Po broju natjecatelja, Europski kadetski kup ubraja se među tri najbrojnija svjetska natjecanja za kadete i kadetkinje te se boduje za svjetsku ljestvicu, Europsko i Svjetsko prvenstvo.

“Sve logističke aktivnosti i mjere predostrožnosti su bile podignute na najviši nivo, međutim, prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatski judo savez, kao organizator Europskog kadetskog kupa, morao je otkazati natjecanje i trening kamp,” poručili su iz Hrvatskog judo saveza.Komentari