Hrvatski političar iz BiH: ‘Ovako RH treba gledati na Dodikove najave’

Foto: Facebook

Ilija Cvitanović, državni parlamentarac i predsjednik najjače oporbene stranke s hrvatskim predznakom u BiH komentirao je za naš portal izjave predsjednika RS-a o odcjepljenju tog entiteta.

Evo što je rekao:

“Najave gospodina Dodika mi djeluju kao političko prikupljanje bodova i ne bih ih promatrao u drugom kontekstu jer ovo nije prvi put da on ovako prijeti, štoviše, kontinuitet njegovih politika je prijetnja odcjepljenjem Republike Srpske od Bosne i Hercegovine”, naglasio je.

Milorad Dodik opet prijeti odcjepljenjem Republike Srpske: “Amerikanci će biti bijesni”



“I ptice na grani znaju za tu njegovu priču, ali u kontekstu trenutne podjele geopolitičkih karata, mislim da je ta opcija izglednija nego nekih ranijih godina.

Postoje isprepleteni interesi niza velikih država kojima bi kriznk žarište u BiH odgovaralo i pretvaranje Balkana u bure baruta. Tu bi opet najviše stradali mi Hrvati kao najmalobrojniji narod, kako u BiH, tako i u Dodikovom entitetu”, dodaje lider devedesetke.

Foto: Fena

“Smatram da pristup hrvatske politike i u BiH i u Republici Hrvatskoj treba biti takav da na ovo reagiraju onako kako je najviše u interesu bh. Hrvata i Republike Hrvatske, a smatram da teška kriza to nikako nije”, zaključio je.

“Ipak, moram reći da smatram kako do odcjepljenja koje Dodik najavljuje nikada neće doći. Bit će ovo još jedan pucanj u prazno”, zaključio je Cvitanović u izjavi za Otvoreno.

Komentari