Hrvatski pomorac ozlijeđen u eksploziji: Moja je operacija trajala četiri sata i protekla je dobro

HRT

Jedan hrvatski državljanin je ozlijeđen u stravičnoj eksploziji skladišta amonijevog nitrata u Bejrutu, no nema smrtno stradalih hrvatskih državljana, objavilo je jučer Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

“U trenutku eksplozije u Bejrutu se nalazilo 11 hrvatskih pomoraca od kojih je jedan lakše ozlijeđen. Za sada nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana smrtno stradao”, odgovorio je MVE.

Radi se o pomorcu Branku Peroševiću, koji je operiran i dobro je, kao i ostalih 10 pomoraca s broda City of Rome.

Kuhar iz Slavonije kojem su operirane ruka i noga obratio se porukom zahvale liječnicima, bolničkom osoblju i počasnom konzulu u Bejrutu, prenosi HRT.



“Sve je korektno i osjećam se bolje. Moja je operacija trajala četiri sata i protekla je dobro. Sada se osjećam bolje”, govori Perošević.

Transportni brod City of Rome specijaliziran je za prijevoz vozila i u bejrutsku luku uplovio je šest sati prije eksplozije. Brod koji je uskoro trebao biti prodan pretrpio je znatna oštećenja i u tijeku je procjena štete.

Zbog uvođenja dvodnevnog izvanrednog stanja u Bejrutu povratak hrvatskih pomoraca planiran za 11. kolovoza prolongiran je za 21. kolovoz.

Komentari