I DANAS BURNO U SABORU! Zurovec Beljaka piknuo zbog grijeha iz mladosti: ‘Nije me policija vezala za radijator, bile su peći na drva’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pred saborske zastupnike došlo je Godišnje izvješće o radu Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) za prošlu godinu, koje je ranije dobilo negativna mišljenja Vlade i nadležnog saborskog Odbora za gospodarstvo.

Oporba je nezadovoljna radom HERE, posebno u kontekstu afere Ina pa je i danas krenulo vatreno.

“Moraju otići svi koji su bili upleteni u ovu svinjariju, ono što se dogodilo i za hrvatske pojmove je previše. Sramota je da danas ovdje nije ministar da odgovara na pitanja”, vikao je Peđa Grbin i zaradio dvije opomene od šefa Sabora Gordana Jandrokovića.

Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta također se obrušio na tijela koja su bila zadužena za nadzor poslovanja Ine.



“Ljudi koji su trebali nadzirati i paziti da se pljačka Ine ne dogodi nisu ni u sabornici, mislim na ravnatelja Here. To je milijarda kuna, apstraktan pojam za naše umirovljenike, osim za umirovljenika koji je dobio pola milijarde na račun. Tko je imenovao te ljude, Vlada? Jest. Naglašavam, nas pljačkaju od devedesetih, krali su nam naftu u Krajini, Đeletovcima, izvozili sedam godina, ništa nismo tražili, ni odštetu od Srbije, sada kada su došli naši lopovi kradu više nego oni iz Đeletovaca”, grmio je zastupnik.

Žarko Tušek iz HDZ-a je također tražio stanku za konzultacije oko izvješća Here. Rekao je da su institucije odradile svoj posao, što je izazvalo novu reakciju oporbe.

Mostovac Miro Bulj pozvao je Vladu da podnese ostavku zbog pljačke Ine, SDP-ov Arsen Bauk je Tušeku poručio da se pljačka dogodila te da su je otkrile europske institucije.

“One otkrivaju mnoge pljačke pa ako netko širi mržnju prema HDZ-u, onda su to oni”, poručio je Bauk i dobio opomenu.

Zurovec i Beljak se posvađali oko policije
Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje, poručio je da mi nemamo institucije, već da smo na razini afričkih diktatura. Iako mu je kolega iz oporbe, šef HSS-a Krešo Beljak obrušio se na Zurovca.

“Moj prethodnik je sklopio ugovor s privatnim poduzećem i za manje od lipe po kvadratu iznajmio zemljište, tu bi trebale reagirati institucije, da je to napravio bilo koji gradonačelnik, ležao bi odavno”.

Zurovec mu je na to rekao da bi se oporba trebala ujediniti, a ne se baviti prizemnim glupostima.

“Za razliku od Beljaka, mene policija nije vezala lisicama za radijator”, rekao je Zurovec.

Beljak mu nije ostao dužan.

“U policijskog stanici gdje sam ja bio nije bilo radijatora nego su bile peći na drva”, ispravio ga je i izazvao smijeh prisutnih zastupnika. Jandroković mu je dao opomenu, iako je, kaže, Beljak bio duhovit.

Zastupnici su zatim otišli na stanku, a s obzirom na temu, i u nastavku sjednice moglo bi biti žustro, piše Dnevno.hr

 

Komentari