I turistički djelatnici uvršteni u prioritetne skupine za cijepljenje

Ilustracija Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Sindikat turizma i usluga Hrvatske objavljuje da će se turističke djelatnike uvrstiti među prioritetne skupine koje trebaju biti cijepljene. 

“Odlučeno je da se nastavno na daljnji proces cijepljenja šire populacije među prioritetne skupine uvrsti i turističke djelatnike kako bi se i na taj način osigurala što bolje epidemiološka situacija u uvjetima pojačanih kontakata”, stoji u dopisu Ministarstva koje stiglo u Sindikat.

Cijepljenje je organizirano prema prioritetima:

Prioritet broj 1. – u koje spadaju operativno osoblje hotela (recepcija, odjel hrane i pića, domaćinstvo i slično) te djelatnici koji su u neposrednom kontaktu s njima na dnevnoj razini.



Prioritet broj 2. – u koje spadaju ‘administrativno’ osoblje i osobe koje rade na dislociranoj lokaciji i koje nije u dnevnom kontaktu s djelatnicima iz prioriteta broj 1.

Zaposleni u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti svakako su oni najizloženiji kontaktima s većim brojem ljudi, a mnogi od njih, zbog prirode posla, nisu u mogućnosti održavati fizičku udaljenost od drugih osoba.

“S obzirom da turistička sezona, kako ova, tako gotovo sigurno i sljedeća, uvelike ovisi o procijepljenosti građana, a posebice zaposlenih u djelatnostima ugostiteljstva i turizma te da njihova radna mjesta, kao i plaće, uvelike ovise o uspješnosti sezone, Sindikat turizma i usluga Hrvatske svojim članicama i članovima najčvršće preporuča da se prijave za cijepljenje, prvenstveno kako bi sačuvali vlastito zdravlje i život, ali i zdravlje i život tako željenih turista, turističku sezonu te radna mjesta i plaće”, rekli su iz sindikata.

Komentari