ISTRA POD VODOM: Plimni val poplavio Umag, Pulu i Rovinj…

Zbog olujnog nevremena u Istri je izvanredno stanje. Umag je pod vodom, promet na Istarskom ipsilonu je prekinut, a vatrogasci imaju pune ruke posla, piše Jutarnji list.

Glas Istre javio je ranije jutros da je zbog velike količine kiše bio prekinut promet na Istarskom ipsilonu. Na dionici Kanfanar-Pula bio je čak metar vode pa se sav promet preusmjeravao, no sada je promet normaliziran.

Plimni val je podigao razinu mora iznad rive u Umagu, a noćas je ACI marina bila preplavljena morskom vodom. Pod vodom su bili i svi dokovi sa privezima plovila, a more je prodrlo i u obližnju benzinsku crpku INA-e.



Pod vodom je bila i benzinska crpka u Vrsaru.

Istarski vatrogasci imali su više od četrdeset intervencija radi ispumpavanja vode ili zbog uklanjanja stabala i granja s prometnica, potvrdio je za Hinu zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović.

“Vatrogasci su najviše intervencija radi ispumpavanja vode imali u Puli i to u dvanaest navrata, zatim u Rovinju u deset slučajeva, Umagu, Poreču i Pazinu, no situacija je pod nadzorom”, izvijestio je Karlović.

Prema prognozama, kiša će u Istri postupno slabiti, a do poslijepodneva na većem dijelu područja i prestati, piše Jutarnji list.

Komentari