Ivan Anušić: Ako se bavite politikom, morate na pitanja odgovarati iskreno i točno

Foto: Vlado Kos / CROPIX

“Liste su mmanje-više određene i to će biti objavljeno danas”, rekao je HDZ-ovac Ivan Anušić i župan Osječko-baranjske županije.

“Liste su manje-više predložene od strane županijskih organizacija, danas je Nacionalno vijeće i Predsjedništvo HDZ-a i određene odluke će se donijeti vezane za liste, tako da je više-manje sve dogovoreno”, kazao je Anušić i dodao da će se neke stvari još brusiti.

“Još će se to brusiti, ali nositelji lista i politike, ključna imena i kadrovi će danas biti jasni i definirani”, istaknuo je.

Prema informacijama koje on ima, dogovor s Marijanom Petir je postignut. “Koliko ja imam informacije, dogovor s Marijanom Petir je postignut, ali taj dogovor i tu informaciju će konačno dati premijer”; kazao je.



Davor Ivo Stier također bi se trebao naći na listama. “Koliko znam – da, bit će na listi. Koliko znam, on je predložen od svoje županijske organizacije, lokalne organizacije i kao takav naravno ulazi u taj prijedlog i kao takav će bit razmatran. Mislim da nema razloga da ne bude”, kazao je Anušić.

“Nema iznenađenja, HDZ ide samostalno, naravno da će se na listama naći neki ljudi koji će osnažiti stranku i pokazati na neki način širinu politike HDZ-a i onoga što planiramo u budućnosti, ali nikakvih iznenađenja neće biti”, dodao je.

Referirao se i na svoje jučerašnje priopćenje Miroslavu Škori u kojem se zapitao ‘gdje je Škoro bio ’91.?’.

“Moje priopćenje je bilo vezano uz to da Škoro nije govorio istinu. A to u ovom trenu može biti osjetljivo. Ako se bavite politikom, morate na pitanja odgovarati iskreno i točno”, kazao je.

Osvrnuo se i na odnos premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića. “Premijer i predsjednik države su dva različita svijeta, što je svakako Milanović pokazao s jedno četiri, pet izjava u vrlo kratkom vremenu u ovih šest mjeseci”, rekao je, dodavši kako smatra skandaloznim ono što je Milanović napravio u Okučanima.

“Ali to je njegovo pravo. Sada ćemo četiri i pol godine slušati Milanovića i njegove izjave”, kazao je.

Što se slučaja Josipe Rimac tiče, smatra da je pravosuđe neovisno i neka radi svoj posao, piše N1.

Komentari