Ivan Anušić podnio kaznenu prijavu zbog požara u Osijeku, poslao i poruku radnicima: ‘Želim da tvrtka radi prema propisima’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić održao je u subotu konferenciju za medije na kojoj je iznio najnovije informacije nakon katastrofalnog požara koji je izbio u pogonu osječke tvrtke “Drava International”.

“Nema nikakvih političkih obračuna, nikakav HDZ protiv nekoga ili unutar sebe. Samo želim da oni koji su odgovorni rade svoj posao, neovisno o političkoj orijenaciji”, rekao je Anušić.

Župan se osvrnuo i na vlasnika tvrtke Zvonka Bedea i naveo da je podnio kaznenu prijavu.

“Bede je vlasnik, odgovorna osoba, jučer sam podnio kaznenu prijavu, sad će podnijeti i općine oko Osijeka koje su ugrožene dimom. Podnio sam prijavu tražeći odgovornost čovjeka kojeg smatram da je odgovoran, on je menađer”, rekao je.



Anušić je naveo da su prilikom saniranja požara vatrogasci i strojevi propadali. “Utvrdilo se da postoji još jedno skladište plastike, drugim riječima zakopana je.”

Radnici osječke tvrtke u petak su organizirali skup podrške pred pogonom tvrtke. Ljutiti su što se javno proziva i okrivljuje njihovu tvrtku. “Žele nas uništiti, Anušić nas želi uništiti”, izjavili na skupu.

U subotu je župan poslao poruku tim radnicima. “Nikad moje političko djelovanje nije bilo da se zatvori neko radno mjesto, upravo suprotno, puna podrška radnicima i želim da se što prije vrate na svoja radna mjesta. Tu nema dileme. Isto tako, svi moramo shvatiti da jedna tvornica ne može ugrožavati 200.000 ili 300.000 stanovnika i njihove živote.”

Naglašava da želi da tvrtka radi prema propisima, no Anušić je također naveo da ovo nije prvi požar u ovoj tvornici. “Jedna djevjoka je umrla, tri osobe su teško ozlijeđene, i ništa se nije dogodilo – nitko nije odgovarao. Zanimljivo da je još nekoliko požara bilo u tvrtkama s kojima je Bede povezan. Sve su izgorjele. Nevjerojatno. Ništa ne govorim, ali čisto da imate na znanje.”

Komentari