Ivan Račan ide u borbu za poziciju u predsjedništvu SDP-a

Davor Pongracic / CROPIX

Sin Ivice Račana, prvog predsjednika SDP-a, Ivan Račan odlučio je se natjecati za poziciju u predsjedništvu te stranke. Tu je odluku objavio na društvenim mrežama te je ujedno zamolio članove za pomoć u skupljanju potpisa.

“Na izborima u SDP-u 26.9.2020. želim biti kandidat za člana Predsjedništva i za to trebam vašu pomoć i podršku. Danas stupa na snagu odluka o raspisivanju izbora, a sljedeća dva tjedna traje postupak kandidiranja. Uvjet za kandidiranje za koji tražim vašu pomoć je odluka općinskog, gradskog odnosno županijskog odbora ili obrazac s barem 100 potpisa članova s aktivnim biračkim pravom. Molim vas javite se ako me želite podržati i pomoći. Hvala!”, napisao je Ivan Račan na Facebooku.

Inače, Račan je rođen je 1973. u Zagrebu. Vlasnik je PR agencije Maksima komunikacije, a sudjelovao je i u kampanjama triju hrvatskih predsjednika (Stjepana Mesića, Ive Josipovića i Zorana Milanovića).

Bio je zastupnik u Hrvatskom saboru, kamo je ušao kao zamjena za Zorana Milanovića, u vrijeme njegove vlade, od 23. prosinca 2011. do 28. prosinca 2015.



Komentari