Ivana Kekin o uhićenjima: Ovo je jedna situacija iz koje možemo vidjeti kako se do sada radilo u gradu

Ivana Kekin Foto: Pixsell

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin danas je komentirala današnja uhićenja  četiri osobe koje su osumnjičene za gospodarski kriminal, među kojima je i jedna iz Gradsko stambeno-komunalnog gospodarstva (GSKG).

Kaže kako je sada konačno sve loše iz prethodne vlasti izašlo na vidjelo: “Ovo je jedna situacija iz koje možemo vidjeti kako se do sada radilo u gradu odnosno, pitanje je bi li se ova akcija odigrala da je ostala ista vlast, odnosno bivši gradonačelnik i je li on bio opstruirajući faktor za ovakve istrage”, kazala je Kekin.

Što se tiče suradnje s oporbom, Kekin je rekla: “Nadam se da su se pomirili s gubitkom i da će sada moći konstruktivnije sudjelovati te da će naša suradnja biti plodonosnija.”

Posebno se osvrnula i na suradnju s SDP-om: “Pregovori nisu bili osobito iscrpljujući, prije svega jer su naši programi realtivno kompatibilni pa smo se uspijevali relativno lako dogovoriti oko prioriteta”, rekla je, dodajući da joj se čini da će dobro surađivati.



Kaže i da nisu u sukobu interesa: “Vodili smo se zakonom o lokalnoj samoupravi koji je u direktnoj koliziji s tim člankom 15., o čemu je govorilo samo Povjerenstvo i koje je tražilo da se taj članak 15. makne. Dakle, riječ je o tome da imamo dva zakona koji su u koliziji. Ovaj zakon o lokalnoj samoupravi je noviji, njime smo se vodili. Mislim da nismo prekršili zakon, odnosno da nismo u sukobu interesa”, rekla je Kekin za N1.

Akcija policije i USKOK-a u jednoj od tvrtki Zagrebačkog holdinga, uhićene četiri osobe

 

Komentari