Ivo Zorica pobjednik Čoje s ukupnim rezultatom od osam punata, sve je spremno za glavnu svečanost

Ivo Cagalj/PIXSELL

Alkar Ivo Zorica je pobjednik je natjecanju za Čoju na ovogodišnjoj Sinjskoj alki, a sve je spremno za glavnu svečanost, kojoj će nazočiti cijeli hrvatski državni vrh.

Ivo Zorica u tri  je trke za Čoju sakupio ukupno osam punata. Dva puta pogodio je “u sridu” i jednom “u dva.” Pogodak “u sridu” je najvrjedniji i donosi tri punta.

U natjecanju za Baru, koje je održano dan prije, pobijedio je alkar Tin Radanović. Radanović je imao isti rezulltat od osam punata, pogodivši dva puta “u sridu”, te jednom “u dva”.

Glavni dio svečanosti Sinjske alke očekuje se zadnji dan, u nedjelju 8. kolovoza, kada će se natjecati 17 alkara kopljanika za titulu pobjednik 306. sinjske alke.



Glavnoj svečanosti nazočit će čitavi državni vrh; predsjednik Zoran Milanović koji je i pokrovitelj Sinjske alke, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Nazočni će biti i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Komentari