Ivošević nakon iskaza: Vi stvarno mislite da ja ne mogu pričati s ljudima od 17 godina?

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Bojan Ivošević je oko 17 sati izašao iz policijske postaje u Splitu, a istražitelji i dalje istražuju seks-skandal koji potresa Split. Ivošević je bio svjedok nakon prijave koju je podnio Luka Baričić, prenosi Dnevno.

“Znam da se s nekom curom dopisivao od početka petog mjeseca, da su ga uvjetovale oko mene. Meta nije bio direktno on, nego da ja napravim nešto pogrešno što bi zahtijevalo moju momentalnu ostavku”, rekao je Ivošević, dodavši da on nije htio razgovarati s njima dok ga sedmi put nije zamolio jer ga je cura molila. Na upit zašto je zvao maloljetnu djevojku na sladoled, Ivošević je zastao pa rekao da tada nije znao koliko ima godina.

“Imam 31 godinu. Družim se s ljudima od ranih 20-ih do 40-ih godina. Vi stvarno mislite da ja ne mogu pričati s ljudima od 17 godina?”, pitao je Ivošević. Na pitanje je li istina da drži Ivicu Puljka u šaci, Ivošević se brani rečenicom da je to – Kerumova floskula.

To je najveći kompliment
Ivošević je na komentar da ga se Puljak ne odriče rekao: “To je najveći kompliment, unatoč tome što netko plasira neistine”. Naglasio je da će odstupiti tek kada nešto nažao učini građanima ili ošteti javni interes. Kaže da je politički čist. “Nisam prekršio zakon. Da se radilo o eksplicitnim snimkama. I ja imam pravo s nekim razgovarati. Suludo mi je da se imputira da je tu išta bilo, poruke su javne”, rekao je Ivošević za Novu tv.



Osvrnuo se na izjavu Željka Keruma da je Puljkova stranka retardirana. “Njegov rječnik najbolje govori o njemu”, rekao je.

Puljak je, pak, za RTL komentirao zašto Ivošević ostaje u izbornoj utrci.

“On nije kriv. Baričić je priznao da sve što je vezano za Bojana praktični on izmislio u želji da se približi određenoj dami i s njom ostvari jedan bliži kontakt. Ivošević nije krivi i to je jasno pokazano. Pričali ste o raznim aferama, ali moram podsjetiti da to nisu afere vezane za nikakav javni novac, niti smo ukrali, niti kome namjestili posao ili dali posao, to su bile afere iz osobnog života. Prvi put kad se dogodi javna afera gdje smo napravili nešto na štetu javnog interesa, svi ćemo dati ostavke”, kazao je.

Krivo me se razumjelo
Na upit jesu li Baričić i Ivošević pogriješili, Puljak je kazao kako se radi o sferi njihovih intimnih i emocionalnih veza koje mogu imati kao slobodni ljudi i građani.

“Baričić ne želi da se njegovo ime, život i intimne stvari pojavljuju u javnosti, preuzeo je konzekvence i povukao se iz politike, a Ivošević nije kriv i nema razloga da snosi posljedice”, rekao je.

Osvrnuo se i na kritike udruga osoba s invaliditetom i pučke pravobraniteljice zbog njegove izjave. “Mislim da se to krivo razumjelo. Kad sam pričao o osobi s invaliditetom to je bilo u kontekstu seksualnosti osoba s invaliditetom što je tabu tema u našem društvu. Zvala me profesorica s Pravnog fakulteta koja mi je rekla da je dobro da s u javnosti o tome razgovara. Osobe s invaliditetom nisu ravnopravne što se tiče seksualnosti i u našem društvu, žao mi je ako je to netko krivo shvatio”, kazao je Puljak.

 

Komentari