Iz HDZ-a stigao oštar odgovor, Milanoviću na nos nabili potez iz prošlosti: ‘Stara ljubav zaborava nema’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nakon što je najavljeno otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom o članstvu u Europskoj uniji, o statusu Hrvata u susjednoj zemlji oglasio se predsjednik Zoran Milanović, koji nije propustio priliku da još jednom prozove premijera Andreja Plenkovića.

Milanović je u priopćenju napisao kako “Hrvati u BiH dočekuju pregovore s EU bez prava da sami biraju svog predstavnika u najvišoj državnoj instituciji”, a onda je dodao i da Plenković nije učinio ništa po tom pitanju.

HDZ-ovci su mu brzo odgovorili na prozivke, poduljim statusom koji su objavili na Facebooku, a predsjednika su podsjetili i na neke njegove starije izjave i podršku Željku Komšiću.

Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

Stara ljubav zaborava nema

“Dok se Andrej Plenković bori za Hrvate u BiH i njen europski put, Milanović nije učinio ništa. Ni sada – ni prije”, započeli su objavu pa nastavili:



“Jednom komšićevac, uvijek komšićevac. Zavidni Milanović ne može protiv sebe. Donedavno je ‘prijetio’ Zapadu ako se ne otvore pristupni pregovori s BiH, no sada kada je uz ustrajni angažman hrvatskog premijera Europska komisija dala zeleno svjetlo za BiH, Milanović ponovno nasrće na Vladu, ali i čitavu EU. Očito je frustriran jer je taj povijesni iskorak za susjednu nam državu, u kojoj su Hrvati konstitutivni narod, učinjen bez i najmanjega njegovog doprinosa”, pišu HDZ-ovci.

Potom su konstatirali kao “zavist i jal nisu ono najgore kod Milanovića”, kao i da će “pristupni pregovori bit će otvoreni unatoč i usprkos njemu – koji je svojim vulgarnostima i uvredama na račun cijelog demokratskog Zapada u biti pokušavao minirati europski put BiH”.

Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi
Foto: HDZ

“Sramotio je Hrvatsku pred civiliziranim svijetom i nanosio štetu Hrvatima u BiH. Prisjetimo se da je Milanović svojom famoznom izjavom o ‘sapunu’, izrečenom neposredno prije zadnjih izbora u BiH, samo mobilizirao mnoge Bošnjake da glasuju upravo za Komšića. Stara ljubav zaborava nema.

Predsjednik se okomio na Plenkovića: ‘Prikazuje sebe kao veću Ursulu od Von der Leyen’

Milanovićev je cilj isti kao kad je u crvenom šuškavcu po Sarajevu navijao za unitarista Komšića i radovao se što će Bošnjaci preglasati Hrvate na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Jedino su metode sada drukčije, prikrivenije, zamotane u plašt provokacije – tj. tobožnje brige za naše sunarodnjake u BiH”, zaključili su HDZ-ovci.

 

Podsjetimo, Milanović je u priopćenju istaknuo kako se “Plenković i sada hvalisa kako su partneri u Briselu čuli njegove poruke vezane uz BiH, prikazujući sebe kao veću Ursulu od Von der Leyen, iako svih ovih godina nismo ni čuli ni vidjeli da je bar jednom u Briselu ikome rekao – ne, dok se ne zajamče prava Hrvata u BiH”.

 

Komentari