Iz Hitne pozivaju na prosvjed: Stavili su mu lisice na ruke, iste one koje su 27 godina neumorno pomagale u spašavanju ljudskih života!

Niksa Stipanicev / CROPIX

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici 62-godišnjem vozaču hitne medicinske pomoći, koji je u srijedu ozlijedio troje maloljetnika, određen je u subotu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te je potom prevezen u Remetinec.

U srijedu oko 21,45 sati u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek kod spasilačkog tornja, djelatnici hitne medicinske pomoći pružali su u svom vozilu liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju.

Nakon toga 62-godišnji vozač krenuo je vozilom hitne pomoći preko trave prema kolniku te ozlijedio troje maloljetnika koji su se sjedili na travi, a jedan od njih je ležao u blizini vozila hitne pomoći.

Udruga Hitna uživo 194 ubrzo je na društvenim mrežama uputila poziv svim vozačima hitne pomoći da u podne uključe zvučnu signalizaciju i tako pruže podršku 62-godišnjem kolegi koji je u to vrijeme izlazio pred sud, što su i učinili.



Sada pozivaju na prosvjed ispred Remetinca. Njihov poziv objavljujemo u cijelosti.

“PROSVJED PODRŠKE KOLEGI MARIJU, zatvor Remetinec, četvrtak 29. 6. u 12 sati.

Kolegice i kolege hitnjaci, poštovani pratitelji, dragi građani! Pozivamo vas na prosvjed podrške našem kolegi Mariju Macanu kojem je određeno 30 dana istražnog zatvora nakon nesretnog događaja, u kojem je nastradalo troje maloljetnika na jezeru Bundek. Kao udruga duboko žalimo zbog djece koja su te večeri nastradala te se nadamo da će se što prije oporaviti i vratiti svojim obiteljima.

Cijeli događaj je splet nesretnih okolnosti te smo mišljenja da je ponašanje institucija prema našem kolegi prerigorozno i neopravdano.

Ne možemo se pomiriti s tim da se našeg kolegu koji je do jučer svojim vještinama spašavao ljudske živote tretira kao najvećeg kriminalca ove države te ga se sprovodi po sudovima s lisicama na rukama. Iste te ruke 27 godina upravljaju vozilom hitne medicinske službe. Te ruke su držale taj volan i danju i noći, po kiši i suncu te neumorno pomagale u spašavanju ljudskih života, masirajući nekome srce, noseći nosila, prevozeći pacijente do bolnica te u isto vrijeme bezbroj puta riskirajući svoj život da bi spasio tuđi.

Dragi ljudi, to je radio NAŠ MARIO!

Mario se u trenutku tog nesretnog događaja nije pravio da ima sinkopu, nije se izvlačio na svoje 62 godine starosti, nego je u toj stresnoj situaciji ostao pribran i dosljedan svog zanimanja vozača u hitnoj medicinskoj službi te je prvo pomogao ozljieđenima, a tek onda razmišljao o tome što će biti s njim.

Mario nema novac, nema političko zaleđe, nema utjecajne prijatelje koji ga jednim pozivom mogu osloboditi svih optužbi i izvući iz zatvora, kako to u našoj državi inače funkcionira. Ono što Mario ima jesu njegova obitelj, prijatelji, kolege s posla te SVI MI djelatnici hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza, koje ovim putem pozivamo da nam se pridruže na prosvjedu podrške koji će se održati u četvrtak 29. lipnja s početkom u 12 sati ispred zatvora Remetinec u Zagrebu!”, objavili su iz spomenute udruge.

Komentari