Izbio požar u Zagrebu, dva vatrogasca ozlijeđena

Iznad zagrebačke Knežije nadvio se gust dim koji je uznemirio brojne Zagrepčane. U zagrebačkoj Savskoj ulici jutros oko 9:45 sati buknuo je požar napuštenog objekta.

Urušilo se krovište, a dva vatrogasca su primila hitnu medicinsku pomoć zbog opeklina, kako je javio Ured za upravljanje Hitnim situacijama.

“Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru u razbuktaloj fazi prizemnog objekta na adresi Savska cesta 140 u Zagrebu. Po izlasku vatrogasaca na teren, naknadno je dojavljeno kako se radi o požaru napuštenog objekta površine cca 100 m2 i da se požar proširio na susjedna dva objekta. Budući su građevine derutne, došlo je do propadanja krovišta tako da se na lokaciji nalaze 10 vatrogasnih vozila s 26 vatrogasaca JVP Zagreb i DVD Kustošija. Hitna medicinska pomoć pružena je dvojici vatrogasaca zbog zadobivenih opeklina”, piše u priopćenju.

Tramvajski je promet u prekidu, zbog čega linije 4, 5, 14 i 17 voze obilazno.



Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.

Radi se o požaru napuštenog prizemnog objekta površine cca 100 metara kvadratnih, kako su potvrdili iz  Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba za N1. 

Požar su gasila 22 vatrogasca sa sedam vozila te tri vatrogasca i jedno vozilo DVD-a Kustošija.

Komentari