Izbori u zagrebačkom HDZ-u: Mislav Herman ipak kreće u borbu protiv Pave Kostopeča

Mislav Herman/Patrik Macek/PIXSELL

Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u koji će početi u rujnu ove godine bit će ovog puta najmanje dva kandidata za predsjednika zagrebačke organizacije stranke. To su za sada Pavo Kostopeč i Mislav Herman.

U HDZ-u su se ovih dana pojavile pogrešne glasine da se Herman neće kandidirati zbog toga jer se namjerava posvetiti znanstvenoj karijeri koji o tome kaže:

“Ne znam hoće li biti isti tim, ali u svakom slučaju tim će biti. Bit će to skupina ljudi s kojima ću zajedno ići u tu priču. Vidio sam da je Kostopeč nastupao u medijima što pretpostavljam da je neka najava da će ići u izbore za predsjednika HDZ-a.”

S druge strane bit će Pavo Kostopeč. Kostopeč je prije nekoliko tjedana javno istupio i iz toga se može s velikom sigurnošću zaključiti da će se upustiti u utrku. I iz kruga njegovih podržavatelja može se čuti da ovog puta neće biti nikakvih eventualnih kompromisa s vodstvom stranke i nikakvog povlačenja kandidature.



Izbori će zasigurno održati uskoro zbog pravila HDZ-a. U skladu sa Statutom HDZ-a lokalne organizacije stranke do županijske razine moraju održati izbore u roku od šest mjeseci od lokalnih izbora, piše Novi list

Komentari