IZDAN CRVENI METEOALARM Olujna bura prekinula cestovni i pomorski promet; Evo gdje je najgore

bura/Nel Pavletic/PIXSELL/ilustracija

Jaka bura, u dijelovima i olujna, zahvatila je Jadran, a podno Velebita se očekuju i orkanski udari. Državni hidrometeorološki zavod izdao je zbog toga niz upozorenja. 

Najopasnije vrijeme je u Podvelebitskom kanalu, gdje će najjači udari vjetra biti od 35 do 90 čvorova (65-165 km/h), zbog čega je označen crvenim meteoalarmom. U ostalim dijelovima Jadrana DHMZ je najavio najjače udare vjetra između 65-110 km/h te su na snazi narančasta upozorenja. Izdano je i posebno upozorenje za pomorce. Prekidi u pomorskom prometu.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektne linije:

Porozina – Brestova, Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Sumartin – Makarska, Split – V.Luka – Ubli (s polaskom iz Splita u 17:00 sati)

katamaranske linije:

Zadar-Silba-Olib-Premuda, Rijeka – Rab – Novalja, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Split-Hvar-V. Luka, Split-Vis,Split-Hvar-Korčula;



brodske linije:

Mali Lošinj-Susak-Unije i Vrgada-Pakoštane-Biograd.

Katamaran na liniji Zadar – Molat – Brgulje – Zapuntel – Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel. Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje. Zbog loših vremenskih uvjeta 20. i 21.11.2020. neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar.

U nedjelju će ploviti na liniji Pula-Zadar-Pula.

Trajektna linija 606 Trogir/Soline-Drvenik Mali-Drvenik Veli s polaskom u 19:30 sati, bez pristajanja u Drveniku Malom.

Cestovni promet

Olujna bura stvorila je probleme i u cestovnom prometu.

Za sav promet zatvoreni su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina);

Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika;

Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja; lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica. Na državnoj cesti DC1 između Vaganca i Ondića i mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Komentari