Iznad Kanade oboren neidentificirani objekt! Justin Trudeau odmah razgovarao s Bidenom

Foto: Twitter

Neidentificirani objekt oboren je iznad zračnog prostora Sjeverne Amerike, potvrdio je kanadski predsjednik Justin Trudeau u subotu rekavši da je objekt “narušio kanadski zračni prostor” i da je oboren iznad Yukona na sjeverozapadu Kanade.

Odmah su podignuti kanadski i američki borbeni avioni s ciljem pronalaska i rušenja objekta. Trudeau kaže da ga je uništio američki F-22.

Kanadski predsjednik je rekao da je dao nalog za rušenje objekta i da je razgovarao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

“Kanadske snage će sada izvući i analizirati olupinu objekta”, napisao je na Twitteru.



Ujedno je zahvalio Sjevernoameričkom zapovjedništvu zračne i svemirske obrane (NORAD) koje je ranije priopćilo da je nadziralo “zračni objekt na velikoj nadmorskoj visini” iznad sjeverne Kanade.

Objekt se pojavio iznad Sjeverne Amerike tjedan dana nakon obaranja kineskog špijunskog balona koji je letio iznad Kanade i SAD-a i samo dan nakon što je još jedan objekt srušen iznad Aljaske temeljem naredbe američkog predsjednika. Očekuje se da će i njega izvući iz mora, a riječ je bila, kako su izvijestili iz Pentagona, o puno manjem objektu od kineskog špijunskog balona.

 

Komentari