Jandroković komentirao činjenicu da 38 bivših zastupnika koristi pravo ‘6+6’: To je Zakon. Njima je praktički zabranjeno raditi godinu dana

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Danas će Sabor glasovati o raspravljenim zakonima, među kojima je i onaj o obnovi zgrada oštećenih potresom u Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji, Hrvatski sabor u petak će zaključiti dvotjednu izvanrednu sjednicu.

Na Markovu trgu predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dao je kratku izjavu medijima. Prvo je komentirao Zakon o obnovi Zagreba i okolice.

“Ovo nije pitanje politike, još više politikantstva. To je Zakon koji treba pomoći građanima, oživjeti grad Zagreb i drago mi je da tako raspravljamo u Saboru i vjerujem da će se to vidjeti”, kazao je.

Na novinarsko pitanje da 38 bivših saborskih zastupnika koristi pravo ‘6+6’ predsjednik Hrvatskog sabora odgovora:“To je Zakon, mi moramo prvo vidjeti kako prevladati ovu situaciju u kojoj je njima praktički zabranjeno raditi godinu dana. Svi oni koji bi trebali doći na upravljačke pozicije nemaju to pravo. Dakle, to je jedna vrlo neugodna situacija u kojoj čovjek praktički godinu dana ništa ne može raditi i onda ide na državne jasle, što isto nije simpatično.

Tu bi možda trebalo potražiti neko rješenje kojim će se omogućiti ljudima da rade i onda ne bi bilo potrebe za 6+6″, objasnio je, prenosi N1.

Komentari