Javio se Grmoja i poslao jasnu poruku Domovinskom pokretu: ‘Imamo dovoljno ruku’

Foto: Marko Todorov/Cropix

U Hrvatskoj su u srijedu održani parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora na kojima su birači u 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj birali ukupno 140 saborskih zastupnika – u svakoj izbornoj jedinici po 14. Preostalih 11 zastupnika stiže iz redova nacionalnih manjina i dijaspore (11. i 12. izborna jedinica).

Prema privremenim rezultatima DIP-a, nakon obrađenih 99.97 posto biračkih mjesta, HDZ ima veliku prednost u odnosu na ostale stranke. HDZ u ovom trenutku ima 61 mandat, koalicija Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, IDS 2, Nezavisna platforma sjever 2 i Fokus-Republika 1 mandat.

HDZ kao relativni pobjednik izbora je u puno boljoj prilici od SDP-ove koalicije za sastavljanje vlade, a po svemu sudeći ključeve sastavljanja nove vlasti u sljedeće četiri godine imaju Domovinski pokret, Most i Možemo

Foto: Lucija Ocko / CROPIX

Oglasio se Grmoja

Mostov Nikola Grmoja jutros je na društvenim mrežama objavio i još jednom potvrdio ono što su cijele vrijeme govorili:



“Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku.”

Komentari