JE LI KRAJ LJETU? Još u nedjelju vruće, za sljedeći tjedan pripremite kišobrane i duge rukave

Pixabay

U Hrvatskoj je u nedjelju pretežno sunčano s najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 35 °C. Poslijepodne će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenjiva naoblaka. Vjetar je na kopnu slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. U Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) ističu kako će duž obale puhati jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, potkraj dana u okretanju na južni vjetar i jugo. 

No, takvo vrijeme neće ostati zadugo. Naime, u noći na ponedjeljak i prijepodne na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti doći će do naoblačenja s kišom i pljuskovima, kojih će poslijepodne biti i na istoku.

U DHMZ-u ističu kako će ponegdje pljuskovi mogu biti i jače izraženi. U Dalmaciji djelomice sunčano i uglavnom suho. Zapuhat će mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena i jaka bura, a na južnom dijelu zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na moru između 20 i 25. Najviša dnevna od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu od 27 do 32 °C.



Tako nas sljedeći tjedan očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme sa sunčanim razdobljima, povremenom kišom te osjetno svježije. Kiša će biti učestalija u Dalmaciji, još u utorak i u Slavoniji, a novo naoblačenje izgledno je sa sjevera u četvrtak. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u četvrtak jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima te jugozapadni vjetar osobito na jugu, a u četvrtak i jugo, objavio je DHMZ.

Komentari