Jedan dio Boysa nema dokumente, a nekima treba novac za povratak

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dvadesetak pripadnika Bad Blue Boysa jučer poslijepodne izašlo je iz zatvora u Grčkoj, četiri mjeseca nakon što su pritvoreni zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima AEK-a.

Neki su u veleposlanstvu tražili izdavanje putovnice jer nemaju dokumente, a neki su tražili i novac za karte. Vrijeme povratka Bad Blue Bojsa iz sigurnosnih razloga nije otkriveno. Troškove će snositi Vlada.

– Do sada je njih nešto manje od 20 došlo u veleposlanstvo. Neki od njih tražili su da im se izda putovnica jer nemaju nikakve dokumente, neki od njih su tražili potporu da im se daju financijska sredstva da kupe karte kako bi se vratili u Hrvatsku. Niko od njih za sada nije tražio novac za jamčevinu. Jamčevinu za sada plaća odvjetnik koji je tamo angažiran, izjavio je premijer Andrej Plenković.

Pripadnicima BBB-a prekjučer je ukinut istražni zatvor, a jedan od uvjeta za puštanje na slobodu bila je uplata jamčevine. Kako doznajemo, novac za troškove obrane uplaćivali su neki hrvatski nogometaši. Javljaju se i pojedinci koji su spremni platiti troškove prijevoza navijača zrakoplovom u Hrvatsku.



HTV doznaje da je prihvaćen i prijedlog o ukidanju istražnog zatvora za još 50-ak navijača. Hrvatska nogometna legenda Velimir Zajec smatra kako je za takav ishod najzaslužnija tiha diplomacija, no i on podsjeća da su navijači kršili zabranu.

Komentari