Jezive riječi Dmitrija Medvedeva: ‘Nažalost, proročanstva apokalipse su nam sve bliže’

Foto: Twitter

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i aktualni zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, ponovno je spomenuo mogućnost “apokalipse” u slučaju daljnje eskalacije sukoba u Ukrajini. Povod za njegov istup bila je činjenica da su ukrajinske snage odlučile napasti Ruse na anektiranom Krimu, tvrdi Ukrajinska pravda.

“Ukrajinski kriminalci objavili su da su dobili odobrenje za udare diljem Rusije, primjerice za napad na Krim. Ako je to točno (a trenutno nema razloga sumnjati u to), onda je to izravan, pravno značajan dokaz suučesništva Zapada u ratu protiv Rusije na strani države Stepana Bandere”, napisao je Medvedev na Telegramu.

Citirao Hruščova i Lenjina

“To bi bio povod za rat koji bi Rusiji dao mogućnost da djeluje u okviru ratnog prava protiv svih i svega u zemljama NATO-a. Nažalost, proročanstva apokalipse su nam sve bliže”, dodao je. Medvedev je objavio i nekoliko citata sovjetskih vođa Nikite Hruščova i Vladimira Lenjina te citat iz Otkrivenja.

Medvedev je u srpnju napisao članak za glasnik vlade Rosijskaja Gazeta, u kojem je naglasio kako je nuklearni rat “prilično vjerojatan”, ali nije bilo izgledno da će u njemu biti pobjednika. Više puta je govorio da potpora Zapada Ukrajini povećava šanse za nuklearni sukob.



Komentari