Joe Biden ne razumije fokus na njegove godine: ‘Kandidiram se jer je demokracija u pitanju. Trump je želi uništiti’

Foto: Twitter

Joe Biden, najstariji američki predsjednik u povijesti te zemlje, rekao je u ponedjeljak da razumije fokus na njegove godine, ali da se kandidirao za reizbor jer Donald Trump želi “uništiti” američku demokraciju.

Taj 80-godišnjak obično izbjegava takva pitanja, ali se na svoju dob osvrnuo u New Yorku, rekavši da mu je iskustvo pomoglo da se nosi s krizama poput Ukrajine i Covida.

Čini se da su mnogi ljudi usredotočeni na moje godine, rekao je Biden. “Shvaćam, vjerujte mi, razumijem to više od ikoga.”

Dodao je, “Kandidiram se jer je demokracija u pitanju, jer je 2024. demokracija ponovno na glasačkom listiću. I neka ne bude sumnje, Donald Trump i njegovi MAGA republikanci odlučni su uništiti američku demokraciju”.



Demokrat je dodao da neće “pokleknuti” pred “diktatorima” i optužio Trumpa, čiji je slogan Make America Great Again (Učini Ameriku opet velikom), da je to učinio pred ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Američki birači zabrinuti zbog Bidenove dobi
Ankete pokazuju da su američki birači zabrinuti zbog Bidenove dobi uoči vjerojatnog revanša sljedeće godine protiv Trumpa, kojeg je pobijedio 2020.

Utjecajni američki kolumnist David Ignatius iz Washington Posta izazvao je pomutnju kada je prošlog tjedna pozvao Bidena da se ne kandidira, rekavši da Biden riskira potkopati svoje “najveće postignuće” kada je pobijedio Trumpa.

Biden, koji ovog tjedna prisustvuje Općoj skupštini UN-a u New Yorku, imao bi 86 godina na kraju drugog mandata, a njegovi republikanski protivnici nemilosrdno ciljaju na to.

Trump, koji ima 77 godina, i bio bi najstariji predsjednik u slučaju pobjede na izborima sljedeće godine, rekao je u intervjuu emitiranom u nedjelju da Biden “nije prestar”, ali da je “nesposoban”.

Komentari