JOHNSON IZNENADA POSJETIO KIJEV! Razgledao uništene ruske tenkove: ‘Pobijedit ćemo Orke, Mordor će se raspasti’

Foto: Facebook

Britanski premijer Boris Johnson u srijedu je nenajavljeno posjetio Kijev te najavio daljnju vojnu potporu Ukrajini.

“Svima nam je važno što se događa u Ukrajini. Zato sam danas u Kijevu”, objavio je na Twitteru uz fotografiju na kojoj stoji pored Volodimira Zelenskog.

Zelenski je Johnsonu pokazao uništene ruske tenkove koji su izloženi na ulicama Kijeva.

‘Vratit ćemo Krim’
Posljednjih nekoliko dana Zelenski i Ukrajina se hvale vojnim uspjesima protiv Rusije te uništavanjem njihove vojne opreme. U utorak je ukrajinski predsjednik rekao i kako će vratiti Krim, kojeg je Rusija anektirala još 2014.



Međutim, osim toga, na Krimskoj platformi turski predsjednik Erdogan koji nije u lošim odnosima niti s jednom od zaraćenih strana, rekao je u utorak kako Krim pripada Ukrajini te da joj treba biti vraćen.

Danas, nastavak takve retorike.

‘Država Mordor će se raspasti u zasebne državice’
Naime, ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov rekao je danas za državni medij da će Ukrajina “poraziti Orke”, čime se referirao na vojsku iz Tolkienove trilogije Gospodar prstenova.

“Mi imamo snagu svjetla, a svjetlo je definitivno moćnije od tame. Pobijedit ćemo Orke, i vjeruj mi, država Mordor će se raspasti u zasebne državice. Definitivno ćemo vidjeti njegov raspad. I ostat ćemo ujedinjeni i neovisni”, rekao je.

Ministar je također rekao da nikada nije mislio da će Ukrajina biti u ratu s Rusijom. Kaže da je bio uvjeren da će Ukrajina nakon raspada SSSR-a 1991. biti “prijatelj sa susjedima”.

“Vjerujte mi, nisam ni slutio da će naš najbliži susjed ispasti najbezobrazniji i najlukaviji”, rekao je Reznikov.

 

Komentari