JOHNSON: Zbog odlučnog vodstva predsjednika Zelenskog i hrabrosti ukrajinskog naroda osujećeni su monstruozni ciljevi Vladimira Putina

Twitter

Boris Johnson počeo je neočekivani posjet Kijevu razgovorom u četiri oka s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, rekao je zamjenik predstojnika ureda ukrajinskog predsjednika Andrij Sibiha, prenosi Index.hr.

Velika Britanija će poslati 120 oklopnih vozila i nove protubrodske raketne sustave Ukrajini, rekao je Downing Street nakon razgovora između premijera Borisa Johnsona i ukrajinskog predsjednika Zelenskog u Kijevu.

“Zbog odlučnog vodstva predsjednika Zelenskog i nepobjedivog herojstva i hrabrosti ukrajinskog naroda osujećeni su monstruozni ciljevi Vladimira Putina”, rekao je Boris Johnson nakon sastanka sa Zelenskim, navodi se u priopćenju Downing Streeta.

Nakon sastanka oglasio se i Johnson.



“Danas sam se susreo s prijateljem, predsjednikom Zelenskim”, napisao je Johnson na Twitteru, dodajući da je pružio potporu narodu Ukrajine.

“Pripremamo novi paket financijske i vojne pomoći koji je dokaz naše predanosti borbi njegove zemlje protiv ruske barbarske kampanje”, napisao je Johnson.

Komentari